• gforce9
    A Hawking sugárzás tudtommal még csak elmélet, megfigyelni még nem tudták, fejest meg nincs kedvem ugrani :)

fszrtkvltzttni: Azt, hogy az idő torzulása befolyással bír arra, hogy a külső szemlélő mikor látja megtörténni a dolgokat, azzal tisztában vagyok és értem is. (bár szerintem a dolgok megtörténtének szó szoros értelembe vett sorrendjébe ez nem szól bele) Amit nem értek, az az, hogy hogyan tudod kijelenteni, hogy márpedig az eseményhorizonton is így van és kész. Értem én, hogyha a következetességet vesszük alapul, mondhatunk olyat, hogy "ha mindenhol úgy működik, odabenn miért lenne máshogy" Csak ugye ismerünk dolgokat, amitket a cikk is említ, hogy mégpedig vannak olyan helyek, ahol nem stimmel a relativitás. A kvantumvilág.

Van egy eseményhorizont. Értem én, hogy tudunk számolni a tömegével, a gyorsulással, meg mindennel, csak épp azt nem értem, hogy amikor van előttünk egy olyan terület, amit meg is tudunk figyelni (a kvantumvilág) ami nem úgy működik, mint a relítivitás írja, akkor hogyan mondható teljes bizonyossággal az, hogy egy eseményhorizont mögötti világ, márpedig relativisztikusan működik, amikor tudható, hogy azt aztán soha nem fogjuk tudni leellenőrízni. Illetve azt nem tudom, hogy soha, de egylőre úgy tűnik arra esély sincs.