Austin Bailey#1955
Én ugyan a 3-ba szerettem bele, korábbi részeket nem ismertem, de én azt várom a simstől, hogy benne legyen az a szerteágazó sokminden, hogy a simem lehesen vámpír, aztán búvár, aztán legyen egy háza egyiptomban, majd lakjon a marson stb, és hogy ezt a sokmint el lehessen játszani egyúttal viszont az egészet összefogja az a dolog, hogy itt szomszédságok vannak, másik simek vannak, azokkal interakcióba lépünk ott vannak a barátok meg a töbi sim stb, és az egész hihetetlenül jópofa, miközben akár tök profi dolgokat is össze lehet benne rakni (mondjuk épületekben). A Sims 4 az alapján amit leírtak ezt mind nem tudja, helyette viszont a simek különböző röhejes módokon tudnak járni (ami totál fölösleges, és semmire nem jó játékelem), meg egyszerre ülnek le az asztalhoz. Innnentől kezdve miért jó, hogy nem akad, ha nem fogok vele játszani, mert esetleg nem tetszik. Arról nem is beszélve, hogy a Simcity is egy botrány lett, és az összevissza akadt, pedig az is mennyire le volt butítva. Az EA új irányvonalai ezekkel a játékokkal kapcsolatban egyszerűen ötletszinten rosszak.