• NEXUS6
    "Szóval ne hasonlítsuk már a mars utazást amerika felfedezéséhez, az egyiket megfinanszirozta néhány magánember és nem kellet hozzá más mint pár jól felszerelt hajó, a másikhoz meg egy kontines gazdasága is kevés lenne..."

Nagyjából a felét fizették az olasz befektetők, a másik felét meg a Spanyol korona. Csak, hogy pontosak legyünk. Ja és akkor nem volt ehhez jól felszerelt hajó, mert amivel elindultak igazából nem volt alkalmas egy ilyen útra. Marha mákjuk volt, hogy sikerült.

"Nem azt mondom hogy lehetetlen, csak hogy a kivitelezése bőven túlmutat az értelmes kategorián, és ha akkoriban valóban a kenu lett volna a legfejletebb hajózási eszköz akkor lehet hogy még ma sem ismernénk amerikát."
    Ha Kolumbusz tudja, hogy mennyit kell valójában mennie, el sem indul! És marha mákja volt, hogy nemhogy félúton, de pont olyan távolságra "véletlenül" volt egy bazi kontinens, ameddig pont el tudott jutni. élete végéig azt hitte, hogy Ázsiában kötött ki. Tudod indiánok, indiaiak!?

Amúgy mint mondtam szerintem is marhára kockázatos a vállakozás, de igazából, ahogy olvasni Gagarinnak is megmondták, hogy max 50% esélye van. Ő még sem habozott, pedig volt még rajta kívül is pár ember, akinek át tudta volna adni a stafétabotot.

De azt hiszem emiatt a mentalitás miatt írogatunk mi ketten itt egymásnak a neten és nem a hornfokon szaggatjuk a vitorlát, meg másszuk a monteveresztet, meg vállalkozunk űrtúristáskodásra. Hidd el hogy nekünk az a szerencsénk, hogy mindig van aki ezt helyettünk megteszi. Szerintem örülj neki és maradj csendben.