• NEXUS6
    MB2-nek teccik lenni?
    Szövegértési problémákkal küzdesz?

"A Space Adventures vállalat már vitt fel turistákat, másrészt létezik piacfelmérés is."
    "De azért úgy leírni az űrtúristáskodást, hogy még egyetlen fizetős vendéget sem vittek fel a DIREKT ERRE A CÉLRA KITALÁLT ESZKÖZÖKKEL, az az objektívitás hiányára és enyhe negatív hozzáállásra vall."
    A Szojúz, meg az ISS mikor lett űrtúristáskodásra kitalálva????

"Az űrbányászatra vonatkozó számításokat még mindig nem láttam, viszont tudom, hogy a jelenlegi technológiával nem érné meg. Még egyszer megkérdezem, te láttál bármiféle számítást, hogy megéri? Mert én nem."
    Képzeld a M$, meg az Apple üzleti terveit sem láttam, de ha mondjuk az iPhoe indításakor bemutatják, valszeg sok un. szakember sírva röhögött volna rajta.
    De 10 év múlva, ha csak 1 $-ral többet hoz be mint amennyit befektettek ezek az emberek már boldogok lesznek, mert a saját pénzüket költik, de azért szerintem majd neked is fülig fog érni a szád. Szal azért add már meg nekik azt a kis bizalmat, amit egy látványpékség nyitásakor megadsz a vállalkozónak, lécci.

"Vasimir nem az OBI-ból építették meg, a fúziós erőművi tesztek szellemi "mellékterméke", és jelenleg NASA az egyetlen érdeklődő."
    Nemmondod! Azt ugye érted, hogy ezt az obis hasonlatot, csak képletesen értettem. Úgy értettem, hogy nem alkalmaz semmi olyan technológiát, sőt alkatrészt sem igen, amit a cégnek saját maga kellett volna kikutatnia, megépítenie.

"Mi van? Az Antares egy több mint 30 éves Szovjet hajtóművet használ (Nk-33) amit az Orbital megvett és persze átnevezett. Egy több évtizedes technológia mutatja neked az űripar beindulását? Erről beszélek: amíg nincs új a nap alatt addig az űrhajózás drága és veszélyes."
    Miva? Hát nem erről beszélek? A jelenlegi magánvállalkozások több évtizedes technológiát használnak és működnek, mert van megrendelés! Ja te arra vársz, hogy 500$-ért elvigyenek a Marsra.
    Nos igen, arra még valszeg várhatsz egy darabig.
    Azonban vajon mi lett volna, ha Kolumbusznak az anyósa csak rágja a fülét, hogy Krisztikém miért nem maracc inkább a picsádon, mit kell neked a királyok faszát szopnod azért a sok pénzért? Vagy ha megszerezted, akkor miért nem költöd inkább értelmesebb dolgokra, minthogy be akarod bizonyítani azt a baromságot, hogy a Föld gömböjű?