• Dragunow
    #57
    Csillagászok szerint 100 milliárd föld szerű bolygó lehet a tejút galaxisban. Ebből 1-2 milliárd biztosan a lakható tartományban kering a csillagához képest. Szóval bármi is hozza létre az életet (erről nem akarok vitát nyitni) minden normális gondolkodású ember számára egyértelmű kell legyen, hogy bizony rengeteg élettel rendelkező bolygó van a galaxisunkban. Arról, hogy ezek közül melyeken van intelligens fejlett civilizált élet( nálam ez azt jelenti, hogy képesek meghódítani minden közeget a bolygójukon, ne adj isten elhagyni azt) már csak találgatás kérdése. Én személy szerint hiszek abban, hogy rengeteg ilyen van.
    És még mindig csak azokat a bolygókat számítottuk ahol a föld szerű élet kialakulására alkalmas körülmények vannak. Ha az élet hasonlóan fejlődik mindenhol, ami nem biztos, akkor egy föld méretű bolygón ami nagyjából ugyanolyan távolságra kering a csillagához képest mint a miénk, akkor van rá esély, hogy hasonló életformák keletkezhetnek mint itt a földön.
    Persze itt is van ellentmondás. Ugye a dinoszauruszok uralkodása alatt a földön a maihoz képest óriási lények éltek. A ma élő ember el sem tudja képzelni milyen lehet mikor egy csorda növényevő dübörög el mellette amiben minden állat egy 4 emeletes ház méretével rendelkezik. Pedig az a bolygó is ez volt. Mégis sokkal nagyobb lények éltek rajta, ráadásul több 100 millió évig. Hozzájuk képest mi még csak gyenge kezdők vagyunk a föld uralásában.

    Azokról a lehetőségekről nem beszél senki, hogy létezhet élet olyan bolygókon is amik túl közel vagy túl távol vannak a csillaguktól. Vannak olyan bolygók is milliószám amik ellipszis pályán mozognak. sokáig nagyon hideg van rajtuk aztán mikor közelítenek a csillagukhoz egyre melegebb lesz míg végül egészen közel lángoló pokollá nem válnak. Lehetne még sorolni. Ott vannak a hatalmas gázóriások és körülöttük a rengeteg hold. Ugye mi is tudunk a titánról ahol a jég alatt óriási tengerek lehetnek bennük akármilyen élettel.