• NEXUS6
    #43
    Jó és mi a hosszútáv? Mert a gazdasági tervezésnél mondjuk 10 év.
    És az amit itt feszegetnek sokan, hogy a dinóknak ugye egy katasztrófa vetett véget, és ha feltesszük, ha ez nincs, akkor ha 1-2 milkó év alatt eljutott volna egy dinó faj egy civilizációs szintre, ahelyett, hogy kihalnak, akkor a Földön ma egy 50 millió éves dinó civilizáció lenne (lásd Dr. Who)!!!
    "Sharov és Gordon ötlete más érdekes lehetőségeket is felvet. A "Föld előtti élet" megingatja azt a régóta fennálló tudományos-fantasztikus nézetet, mely szerint léteznek fejlettebb idegen fajok. Amennyiben a genetikai komplexitás egyenletes ütemben fejlődött, úgy a Tejút-rendszer idegen életformáinak társadalmi és tudományos fejlődése is nagyjából megegyező lehet a miénkkel."
    Szal ez a fentiek miatt egy nagy baromság.

    A galaxis kb 100 000 fényéves átmérőjű, az az egy rádiózni elkezdő civ adása ennyi idő alatt járja be max. Ha máshol nem haltak ki a dinók, akkor is már mind túljutottak az analog rádiózáson, de ha folyamatosan érik el a mi szintünket, akkor is rengeteg dinócivilizáció nyomát kéne látnunk.

    Azonban nem látunk!


    A civilizációk fejlettségében, csak a saját példánkat nézve, 1-2 ezer év kibaszott hosszú idő, az hogy pont mostanra, pont a mi civilizációnk léte alatt egyenlítődik ki a biológiai órák 10 millió éves sietése meg késése az egy gyenge áltudományos felvetés, ahogy itt többen jelezték.