• Darth Sith
    #11
    Simán meglehetne azt csinálni némi állami beruházással amely akár meg is térülhet, vagy legalább is később nem viszi a pénzt és hosszú távon ez jobb megoldás mint ami most van, hogy csak viszi.

    Valahol vidéken egy puszta közepén elkeríteni több hektár területet. Oda felhúzni egy több ezer fős, mini város-szerű büntetés végrehajtó létesítményt, a rabok egy jelentős részét márciustól októberig a földre kivezényelve mint usákoknál termeljék meg az élelmüket, a létesítmény másik oldalára valamilyen feldolgozó üzem, vagy bármi amely akár eladásra is termelhet. Így hosszú távon az üzemi rész hoz némi bevételt amely a rabok és a létesítmény fenntartását akár többnyire visszahozhatja, a földön megtermelt élelmiszer, állatok meg szintén a rabok tartásának költségét jelentősen lefaragja, valamint addig is van mivel foglalkozniuk és nem csak bent cseszik az időt. A fenntartásuk is jelentősen lecsökkenthető ha nem kb nullára és a bent eltöltött több év alatt hozzászoktatják őket a napi 8-10 óra munkához. Ehhez még jöhetne valami csoportos átnevelés, társadalmi integrációs program netán oktatás is őrökkel fegyelmezett órákon. Meglehetne szabni, hogy kötelezően el kell olvasniuk ezt azt, majd beszámolni róla, ha nem akkor büntetőmunka stbstb..
    Sztem millió egy ilyen apró dolgot ki lehetne találni, amivel ha kell erővel, de motiválni lehetne embereket a változásra, normálisabb életre. Mindezek mellett pedig a fenntartási költségeket jelentősen lehetne minimalizálni.