• Ahoy
    #25
    Teljes mértékben egyetértek, csupán egy lehetséges jövőt vázoltam fel. Valójában felesleges is ilyen következtetéseket tenni, hiszen tényleg borzasztó bonyolult komplex az egész téma, és (sajnos) nem lehet egységes betegségről beszélni, hanem a biológiai szervezet velejárójaként érdemes gondolkozni erről.

    Mellesleg azért a természet érdekes dolgokat tud produkálni, mint az említett ráktól védett állat, amit közben megtaláltam:
    Mole rat

    Még eléggé az elején vagyok a tanulmányaimnak, szóval közel laikus érdeklődőként állok a témához... de azért bizakodó vagyok. Pl olyan átprogramozott húsevő baktériumfajról is olvastam, amelynél el tudták érni egy adott célsejtcsoport elpusztítását. Viszont olyan gyorsan pusztította el a célsejteket, hogy a szervezet képtelen volt elszállítani ennyi hátramaradó anyagot és ebbe halt bele a tesztállat. Szóval ha valaha is lesz egy általánosabb módszer, akkor az gondolom egy detektált mintára célzó terápia lesz. Ehhez persze óriási áttöréseknek kell jönnie a következő évtizedekben...