Cities in Motion 2
  • Zero 7th
    Igen, éppen ezért vicces, hogy nem veszed észre a párhuzamot a kettő közt. Egy új városrészt építeni pont annyira könnyű és agyatlan, mint amennyire a metróépítés csak egyenesek húzgálása a föld alá. Pont ugyanannyira röhejesen idióta kijelentés mindkettő. A különbség csak annyi, hogy az egyiket te mondtad, és most véded.

Mindkét állítás végtelenül leegyszerűsíti a dolgot, ezáltal kurvára nem is igaz. Én rögtön az elején javasoltam, hogy ha nem ismered mélységében a problémát, akkor talán ne próbáld megmondani a tuti, mert csak hülyeségeket fogsz beszélni. Hát ezt nem fogadtad meg, hülyeségeket is beszélsz.

Igen, pöcsölés lerakni dimbes-dombos területre az autópályát. IGEN, EZ ADJA A NEHÉZSÉGÉT, mert nem viheted akármerre az utat, és ha nem csak két centit raksz le, hanem egy nagyobb területet akarsz lekeríteni vele, akkor ez a kis pöcsölés már durván befolyásolja a nyomvonalat, nem vezetheted arra, amerre "ész nélkül" szeretnéd, mert a terep nem engedi. Meg ha mégis sikerül lerakni, akkor nem tudsz rá kerszteződést rakni, mert szikla. Vagy nem települ be, mert híd lett belőle véletlen.
    Továbbá nem árt tekintettel lenni már építésnél a megállók vonzáskörzetére, a buszsávosításra, egyirányúsításra, meg arra, hogy a parcellák ne legyenek se túl kicsik, se túl nagyok. De persze ezt már nem látod át, mert sosem csináltad.

Ez TÉNYSZERŰEN nem "túl egyszerű", gyakorlatilag az egyik legbonyolultabb, legpöcsölősebb dolog a játékban. Legalábbis ahhoz képest, hogy lebaszok egy depót meg öt megállót, és kész a buszjárat. Nem nehéz, mert az egész játék olyan kibaszott egyszerű, mint a faék, és akkor is sikeres vagy benne, ha hülye vagy a közlekedéshez, mint a fő'd (lásd mellékelt ábrák itt a fórumban). De ha valaminek ötször neki kell futni, mire jó lesz, arra azt mondani, hogy túl egyszerű, az szimplán debilség.

Az külön vicces, hogy kiakadtál, hogy feltételezgetek, aztán a mostani hozzászólásodból kiderült, hogy tökéletesen helytálló volt a feltételezésem. NEM építettél még nagy területen új városrészt. Építettél egy kicsit, aztán kikapcsoltad a funkciót a picsába. Pontosan ezt feltételeztem, amikor úgy kikeltél ellene.

Amit írsz az új részekről, teljesen igaz, el is tudom fogadni. Azzal semmi gond nincs, ezek az érvek már teljesen rendben vannak. Az viszont, hogy egyszerű és agyatlan, az nem. Az legfeljebb távolról tűnhet úgy.

Nem ártana felfognod végre, hogy nem a véleményed, játékhoz hozzáállásod miatt hülyéztelek le, hanem mert hülyeségeket beszéltél.