Nekem az első dolgom adblockot tenni a böngészőre. Nagyon jó hogy meg tudnak célozni a reklámokkal amit egyenesen rám szabnak hogy megvegyem, de ha kell valami majd rákeresek, utánajárok és megveszem azt amit a legjobbnak gondolok.
Lehet ezt úgy is mint a moziban, mindenkinek osztogatnak egy kis csomag xy márkájú kekszet, akinek ízlik talán belerakja a bevásárlókocsiba legközelebb. Ez a módszer sokkal szimpatikusabb és eleve megcéloztak egy olyan réteget akinek van pénze mozira vagy kekszre. Aztán ott vannak a bújtatott reklámok a filmekben ami még a jóízlés határain belül van, ha a szállító egy minikúperből osztja az ólmot lehet hogy valakinek annyira megtetszik hogy minden vágya az a kocsi lesz (ismerek ilyet).
De ügyesen fejlődnek a neten is. Fél éve elektoromos cigit akartam venni, utánaolvastam hogy tájékozódjak milyen márkával/típussal járnék a legjobban. A cikkek, összehasonlító és top listák 90%-a mind fizetett hirdetés amiket 1-1 brand pénzel, méregdrágán próbálják elsózni a gagyi semmi mással nem kompatibilis szarjukat. A fórumok nagyrésze szintén fizetett emberek reklámja akik ajnároznak egy bizonyos brandet a többit meg fikázzák. kb 2 hét olvasgatásba/keresgélésbe telt felmérni hogy valós képet kapjak a termékekről. Ez a megtévesztésen és félrevezetésen alapuló marketing technika is rendkívül visszataszító, de ez egy ilyen szakma azthiszem :P