• AgentKis
    Az ididóta és átláthatalan szabályrendszert kritizálom csak. A mérhetetlen bürokráciát, ami olyan szinten keseríti meg a mindennapi életet, hogy mindenki vért hány tőle. Ezt egy teljesen értelmetlen szabállyal kell még bonyolítani?

Félreértés ne essék, nem vagyok a vezetékes net ellensége, magam is ilyet használok, tervrajz nélkül is 2 ingatlanban. Így pontosan tudom az előnyeit. A padlástérben lévő kábel meg köszöni, de tervrajzon való megjelenés nélkül is elvan. Sosem gondolnám, hogy tervrajzzal én vagy bárki jobban tudná használni, vagy valami is változna azon kívül, hogy plusz pénzembe kerülne! A tervrajz az építési hivatalnak készül, mert muszáj. A legtöbb ingatlan a tervrajzra kívülről hasonlít csak (van amelyik úgy sem!!!), az átvevőt (aki kiadja a lakhatásit) simán lefizetik, mert úgy a gyorsabb meg az olcsóbb...
    Pont olyan ez mint a zöldkártya. Nincs autó ami nem "kapja" meg, ha kifizették. Pedig sok okádja a füstöt, csak hát "verseny" van műszakiztatás terén, így a fizető vendégnek bármit...

Nem szolgáltatok semmit sem. Egy rokonom tanyáján láttam már havi 5000-é frankón működő mikrós netet. Ahol a telefoncég nem vállalta az ADSL-t, kábelTV meg 6 kilométerre van legközelebb. Jégesőben, sűrű havazásban nem ment, amúgy stabil és jó sávszélessége (jobb mint a városban az ennyiért az ADSL-nek), és profi válaszideje volt... Most ehhez akkor milyen tervrajz kelljen egy épülő tanyán? Netán 3 állami irodán keresztül (kb. 9 óra sorbanállás és gyomorideg után) és másfélszer nagyobb költségért kiállítanak valami igazolást, hogy OK erre nem kell. Ezt a szivatást lehetne kivédeni azzal, ha nem lenne ilyen szabály.

Középtávon tanyát tervezek építeni, de lehet, hogy azt már egy EU-n kívüli "élhetőbb" birodalomban. Nem pont ez a szabály miatt, hanem a 300 ehhez hasonló agyrém miatt...