• kvp
    #24
    "A mindenhol jelenlévő 50Hz-es sugárzás nem okoz kárt?"

    Nagyon kozel all a Fold termeszetes frekvenciaihoz, de eleg nagy energiaszint mellett ez is karos. Ezert nem jo tavvezetek alatt lakni...

    "A TV és rádióadók sugárzása leszarható? Ezeknek sokkal nagyobb az energiájuk térfogatra vetítve"

    Csak az ado kozeleben, ahol meg a klumpli is megszolal. Normal tavolsagban viszont nagyon alacsony az adott feluletre juto energiaszint.

    "és még sincs kimutatható hatásuk, éppúgy mint a nagyfelszkábelhez és trafóhoz közelebb lakók Setében."

    Ez utobbival sokan vitatkoznak. Nagyfeszes kabel alatt elni nem egeszseges. Ugyanez igaz trafo eseten is. (sok regebbi lakohazban lakasok alatt van a helyi trafo beepitve a falba, utcaszinten) Az emberi szervezet eleg sok femet tartalmaz, bar joreszet vegyuletkent.

    "Csak a wifi az a baj..."

    A wifi a 2.4 Ghz-es szabad felhasznalasu frekvenciat hasznalja. Ez azert szabad, mert a mikrohullamu sutok is ezt hasznaljak, tehat oriasi rajta a zaj, ezert nem adtak el. Igy szinte barminemu keszulek adhat rajta, ami bizonyos sugarzasi szinteknek megfelel. A gond az, hogy a 2.4 Ghz a viz melegitesere legidealisabb frekvencia, ezert hasznaljak a mikrok. A wifi pont azon a frekvencian sugaroz, amit az emberi szervezet nagyreszet ado viz a legjobban elnyel, tehat a leghatekonyabban kepes azt melegiteni. Arrol nem beszelve, hogy minel magasabb a frekvencia, annal nagyobb energia kell ahhoz, hogy nagyobb tavolsagra elmenjen a jel. Ezert van az, hohgy a 0.9 Ghz-es gsm kevesbe meriti a telefont, mint az 1.8 Ghz-es gsm es ennel sokkal roszabb a 2.4 Ghz-es wifi hatasfoka. A regi 0.45 Ghz-es analog mobilhalozatnak meg kisebb energiaszuksegete volt, nagyobb hatotavolsaggal. Minel lejebb megyunk, annal jobb lesz a hatotavolsag. Peldaul egy ulf ado az egesz Foldet le tudja fedni es meg a tengerek melyen is foghato, de szinte semmilyen hatasa nincs az elovilagra.

    Viszont erdekesseg, hogy Tesla anno ugy valsztotta meg a 60hz-es frekvenciat, hogy a Fold termeszetes magneses terevel rezonaljon. Europaban azert lett 50hz, mert a magyar feltalalok megprobaltak szandekosan elhangolni az energiatovabbitast a bolygo sajat frekvenciaitol, hogy elekeruljek a ma csak elektroszmogkent ismert jelenseget.

    Egyebkent az elektromagneses sugarzas nem veszelyes, a feny is ennek egy formaja, de azert senkinek nem tesz jot ha tul sokat kap belole. Napfennyel is lehet tuzet csinalni.