• kvp
    #16
    "így aztán az EU okoskodhat bármit, nálunk infrastuktúra építés akkor lesz, ha új kormány ami eltörli a mostani intézkedéseinek jórészét"

    Vagy kotelezo lesz fejleszteni, esetleg mar allami kezben van minden infrastruktura. Mondjuk az eu is inkabb kezd elmenni a klasszikus szovjet felepites fele, minimalis jogkoru tagkoztarsasagokkal es van a nagy oroszorszag helyett nemetorszag kovacsolta frigy. Hosszu tavon lehet, hogy a jelenlegi kormany meglatasa az allamkapitalista hadigazdalkodasra epulo rendszerrol akar be is johet. Csak az eu meg nem jutott el arra a fejlettsegi fokra, ahol barmikor barmit beallamosithatnak. Egyelore meg csak franciaorszagban van teljesen allami kezben szinte minden strategiai vallalat es meg arra sem volt pelda, hogy az eu karpotlas nelkul elvegye a banki betetesek penzet. Azaz az utobbira meg csak egy pelda volt es az is uj...

    Egyebkent az itthoni helyzetrol annyit, hogy most kb. a 13. oteves tervnel jarnank, de a rendszervaltas miatt ujra kellett kezdeni, tehat a 3 eves utan most kezdodik az elso oteves. A tortenelemkonyvek szerint a 3 eves terv soran hoztak letre az uj alkotmanyt, majd az elso 5 eves soran indult meg a fontos nagyvallalatok allamositasa. Persze nem szeretnek parhuzamot vonni, viszont fontos, hogy a legutobbi adatok szerint a lakossag nagyobbik resze nem tamogatja a demokracia tovabbi fenntartasat es az eu vezetese is hasonlo velemenyen van, bar mintha a magyartol eltero uton haladna. Persze lehet csak tortenelmi kesesben vannak, a nyugdijpenztarak allamositasa is csak most indult meg az eu tobbi reszen.

    Egyebkent hogy ebbol hogy lesz uvegszal es szelessav minden haztartasba azt nem latom, de igazabol azt sem, hogy jelen helyzetben ez lenne az eroforrasok legjobb felhasznalasa.