• johnfly
    #93
    "Természet lágy ölén élő ősember. Várható életkor 20 év, középkorban 30 év. Modern nagyvárosi életmód, egyes országokban 80 év körüli várható élettartam.

    No comment..."

    Ezzel fingot fogtál! Két dédszülőm is 95 évnél tovább élt, apai>anyai dédnagyapám bolgárkertész volt, és majdnem megérte a 97-ik szülinapját. Abba halt bele, hogy túl sok szőlőt evett ősszel, és bélcsavarodást kapott.
    Egyik dédszülőm sem élt kevesebbet (azok közül amelyik természetes halált halt) 85 évnél.
    Nem azt mondom, hogy éljünk mi is földpadlós házban, meg hogy nem kell orvoshoz járni, hanem azt, hogy ne hagyjuk az ő tudásukat a mi generációnkkal sírba szállni.

    "de a vidéken élő emberek is élvezik a civilizáció áldásait és ugyanazt a tömegtermelt kaját eszi, mint bárki más."

    Sajnos mostanáig valóban ez volt a növekvő tendencia, de az utóbbi két évben mindenki kapadozik vidéken, hogy hogy tudna magának minél többet megtermelni háztájiból. Ezzel csak az a baj, ha nulláról kezded sokba kerül, és az elején sok a kudarc is. Így minden második feladja.
    A köcsög Tesconak meg van egy olyan g.ci szemét trükkje, hogy olyan vetőmagot árul piszok olcsón, amit ha elvetsz, biztos elmegy a kedved a kertészkedéstől! Aztán meg veszed továbbra is nála a holozöldséget, mondván: Ezt nem lehet gazdaságosan otthon előállítani.
    Csak megjegyzésképp: ha nem lehetne, én most nem gépelnék a meleg szobában, hanem a közúti híd alatt ücsörögnék egy ponyva alatt.