• Redwing
    #84
    Látom itt nagy valamiért elkezdtetek beszélni a hibrid meg bio meg gmo-ról.

    Kicsit segítek a tisztán látásért.

    Kezdjük talán a hibriddel. Ezt a 20. században kezdték el használni. Csak egy új fajta nemesítési eljárás. Kukorica, paprika, paradicsom... stb. Ezek biztosabb termést és jobb minőséget adnak (kb 100-150%) A technológia sajátossága, hogy újra már nem lehet vetni őket, vagyis lehet, de akkor már kissebb lesz a termés. De ennek semmi ismétlem semmi köze a gmo-hoz. Ez egy természetes folyamat, amihez az ember csak az adottságokat adja.

    Természetesen van a gmo és hibriden kivűl ma is használt régi bevált fajták. Azok is átmentek bizonyos fokú keresztezésen. Ezek szintén teljesen biztonságos fajták amiket újra és újra el lehet vetni. persze a termés egy részét meg kell hagyni vetőmagnak.

    A GMO egy a fentiektől teljesen mesterséges eljárás. Nincs nemesítés, hanem egy génmanipuláló eljárás.
    Egy független neves kutatólabóratium nem tesztelhet gmo-t.
    Hossztávú hatásairól tesztek titkosak.
    A szakértők nem beszélnek/nem beszélhetnek.
    Ha kutatni akarsz a témában az ajtók bezáródnak.


    Mára már kiderült, hogy bizony képes a tovább örökítésre, amit egy jó darabig titkoltak.Tehát elveszíted felette az uralmat. A nővényvédőszer felhasználás hosszútávon nem csökken. Ez két olyan fontos dolog (az élettani hatásáról sajnos semmiféle információnk nincs) ami már eleve e technológia elvetését vagy továbbit fejlesztését illetve azonnali beszüntetését kellene eredményeznie.

    Hogy megértsük. Amerikai cég. Pénz. Nem kis pénzről van szó. Ha világ élelmiszer ellátását nézzük és ezt mind egy cég technológiája adná, akkor azzal olyan globális vállalattá válna,amilyen még sose létezett. Ez természetesen az USA érdeke is.

    Ui.: A szója évek óta gmo. Amit hazánkban lehet kapni többnyire az is. Viszont csak kis mennyiségben fogyasztod. Annak ellenére, hogy szinte mindenben van.