• torreadorz
    #82
    Nagyon elfogult vagy ráadásul a hülyeség kitartással is párosul ez a legrosszabb kombináció.
    Én speciel rengeteg allergiás vidékit ismerek, én magam is az vagyok, de ez nyilván szubjektiv, szóval jó lenne ha linkelnél valami hiteles tanulmányt miszerint arányában több az allergiás városokban mint falvakban...

    Másrészt az életminőség kérdése független attól hogy városban élsz vagy faluban. Ehelyett minden azon múlik hogy mennyire is jól szervezett az élettér.

    Ha összehoztál egy büdös koszos szmogos várost akkor a benne élő emberek ugyanúgy hamarabb fognak meghalni, mintha összehoztál egy szép tágas levegős falut ámde nincs munkahely, igy a legközelebbi melóhelyre naponta 60 km-ert kell buszoznod (oda-vissza) és hajnal fél négykor kelsz és heti 3x 12 órázol.

    Egyik esetben a szmog nyir ki és tüdőrákot kapsz, a másik esetben a stressz a túlhajszoltság és a kialvatlanság és szivrohamban fogsz meghalni.

    És persze lehet hogy vidéken egészségesebb kajákat eszel, csak épp ha kapsz egy szivrohamot akkor 20 perc alatt ér ki a mentő a szomszédos nagyvárosból, mig ha a nagyvárosban történik ugyanez akkor lehet 5 perc alatt a helyszinen van a mentő.

    Szóval minden csak élettér szervezettség kérdése, ha jól szervezed akkor a városod sem lesz büdös és vidéken sem fogsz kipurcanni mert 1 orvos jut 5 falura.

    Az meg hogy nagyanyad 80 éves koráig élt nem mérvadó és most nem fogom kifejteni hogy miért de magadtól is rájöhetsz.