Porta#46
Az értelmi képességeket úgy látszik te vagy híján mivel pont ezt irtam le én is, hogy a monokultúra zsákutca többet között ezért is. Erre te ugyanezt leirod.
Ezek nem kisparaszti módszerek. Az ehető erdővel pl egy adott hektáron több ehető dolgot lehet termelni mint a hagyományos módszerekkel(). Ha valamit meg lehet csinálni 10 hektáron azt mértne lehetne megcsinálni 1000 hektáron is? Ja azért nem mert akkor nem tudna egy ember megművelni a gépeivel ekkora területet? Mert akkor esetleg munkát lehetne adni a sok százezer munkanélkülinek?
" Ha nem permetezed, nem trágyázod stb, akkor jó eséllyel csak valami csoffadt valamid lesz, ha nincs szerencséd akkor meg az egészet elviszi valami penész/féreg/bogár egyéb betegség"
EZ NEM IGAZ. Ha nem értesz hozzá akkor esetleg. De össze nem lehet hasonlitani egy bio almát, barackot egy "hagyományos" gazdálkodásban termettel.
Lehet, hogy az nagyobb meg szebb meg nem pöttyös de íztelen és akkor a vegyszerek hosszútávú hatásairól még ne is beszéljünk.
A szomszédnak ugyanannyi tő paprikája van ugyanakkora területen és neki mégis betegek pedig permetezi. Miért? Mert a talaj ami mindennek az alfája és omegája halott a sok vegyszertől. Műtrágya nélkül nem fejlődne benne semmi. A benne termett növény immunrendszere nulla ergo beteg lesz.
Ugyanúgy mint mai mindenre gyógyszert,antibiotikumot kapkodó emberek is mindentől megbetegnek. Immunrendszer 0.
Pont ezért az influenzás példád se ér semmit. Én akkor se kapnám el az influenzát ha egész nap össze lennék zárva 100 influenzással. Más meg akkor is elkapja ha 15. szomszéd eltüsszenti magát.
A magyar parasztokhoz meg volt szerencsém. Tapasztalatból beszélek. Amit leírtam az egy konkrét példa volt. És még neki állt feljebb ha szólsz, hogy nem ilyenkor kéne a mérgével fújkálni. A zabaláson meg az iváson kivűl semmi nem érdekli a magyart mindenre szarik magasról.
"Nincs alternatívája a nagyüzemi termelésnek. 7-8 milliárd embert nem lehet ellátni kisparaszti módszerekkel. Nem véletlenül igyekeznek mindenütt átvenni a mezőgazdasági fejlesztéseket."
Kb 20 milliárd embert lehetne etetni most is ha egyrészt a nyugati világ nem dobálná el megtermelt áruk 1/4ét másrészt ha a húsfogyasztást visszafognánk normális keretek közé.
Jelenleg a földek kb. 70%án takarmányt termelnek ami megy az állatoknak.
"A FAO és a WHO számításai szerint 1 hektár földdel 22 embert lehet ellátni egy évig, ha krumplit termelnek rajta, 19 embert, ha rizst, és csak 1–2 embert, ha birkát vagy szarvasmarhát"