• icyshadow
    Ez, hogy a másik játékos azért vert meg, mert jobb lapjai vannak és lemásolt egy paklit a netről, tipikus kezdő mentalitás. Nem bántásból, amikor elkezdtem játszani én is ezzel magyaráztam, hogy miért nem megy. Erre a legjobb gyógyszer az, ha csinálsz egy olcsó zoolock vagy hunter paklit, aztán megnézed, hogy hol stabilizálódsz vele a ladderen.

Konkrétan a handlock mindkét fenti paklival verhető, többnyire azon múlik, hogy ki mennyire húz jól. Amennyiben valaki nyer egy paklival ellened, amit nem ő épített, attól még a győzelem az ő érdeme.(Szerencsét leszámítva.) Bármilyen hihetetlen, hunterrel és zoolockkal is lehet szarul és eredménytelenül játszani. (Handlockhoz nekem sincsenek lapjaim, de ellenfélként van némi tapasztalatom ellene azért, és nem nehéz belátni, hogy az a pakli is igényel játéktudást.)

Hogy ne csak a levegőbe beszéljek: Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen kártyákat tartasz meg az elején. Más kasztok ellen más a működőképes.(Nem működik, hogy most mindent eldobok és várom az undertakert.) Rengeteg döntési szituáció van játék közben, akár board advantage esetén is, hogy pl érdemes-e még egy lényt kirakni, vagy nem. Mérlegelni, hogy azzal esetleg megvan a lethal következő körben, de vajon van-e a valamilyen boardclear a kezében az eddigi játék alapján. Handlock ellen különösen fontos, hogy mennyi életen hagyod, hiszen ezen múlik, hogy potenciálisan hány molten giantet fog eléd pakolni a következő körben. Ezeket a döntéseket különben sokkal könnyebb meghozni, ha tényleg valami netdeck ellen játszol, hiszen pontosan tudod, hogy mi várható. (Feltéve, hogy tényleg tisztában vagy vele, hogy mik a játszott lapok egy handlock esetén abban az adott időszakban.)

A fentieken kívül átérzem, amiket mondtál, még ha kicsit össze is mostad a dolgokat. A casual összesorsolási módszere tényleg nem a legjobb. De sajnos jobbat én sem tudok kitalálni, pedig nem keveset gondolkodtam rajta. Az általad felvetett lejátszott idő, illetve rendelkezésre álló lapkészlet szerintem nem megfelelő összesorsoláshoz, hiszen ezek egyike sem tükrözi a valós játéktudást.

Megoldásként esetleg azt tudom javasolni, hogy próbálj korábbi időpontban játszani, mert ilyentájt már limitáltabb a játékosok száma és lehet, hogy nem feltétlen a saját súlycsoportoddal kerülsz össze. Aréna esetében úgy tudom, hogy működik, hogy 15 másodpercen belül még relatív hasonló eredményű ellenfeleket ad, aztán, ha nem sorsol össze, akkor "cancel". Lehet, hogy casual módban is meg lehet ezt próbálni. Bár valószínű, hogy az egész nem ér ennyi vesződséget. Casual módban egyébként is nagyon véletlenszerű az ellenfelek tudásszintje, viszont a vereségek sokkal nagyobb ütemben rombolják a rejtett mmr-t (ami alapján másokkal összesorsol a gép), szóval gyorsan megint tudni fogsz nyerni.

Összefoglalva, a mondanivalóm csupán annyi, hogy bár egyetértek veled abban, hogy a játéknak vannak tökéletlenségei, de nem hiszem, hogy jó irány a véletlen idetévedőket abba a tévképzetbe ringatni, hogy a pakli építésben merül ki a Hearthstone játéktudás definíciója. Mert ez egész egyszerűen nem igaz. Távolról sem.