40521
  • Shep
    Túlságosan kombó függő, ha nem jönnek nem tudsz mit csinálni, ez a fő baja.
  • karmacoma
    Szerintem is betegesen erős. Sámánnak a legrosszabb matchup. A Cabal és a shadow maddness körüljátszhatatlan. a kombó meg hatalmas szopás. Most próbálgatok egy nagyobb testekkel játszó sámánt, azzal már nyertem egyszer, de továbbra is hihetetlen jó a Priest. Az új lapok meg nagyon jó szinkronba vannak a régiekkel, szóval várhatóan még jobb lesz a class.
  • Banane15
    Most komolyan a papra mondjátok, hogy gyenge? Az elején lerakod az 1 3 as laphúzókat, azok elhúzzák a meccset addig, hogy már csak az ellenfél lapjait, meg minionjait kell lopkodnod. Rossz lapjai meg mindenkinek lehetnek.
  • karmacoma
    Úgy érzem a tempo rouge életre kelhet. Minél több mechet kapok, annál jobbnak tűnik. Az olaj baromi jó finisher. Nem ez lesz a ladder sztárja, de hatalmas fun játszani vele.
  • Shep
    Én mindennel játszottam már de a többi nem jön be, aggro deckeket hamar megunom, meg nem is érdekes velük a játék. Handlockot szeretem még de oda meg hiányzik még pár lap, mert a moltenek helyett a sea giantek nem az igaziak. Priest meg nagyon változatos, pláne ha szar a lapjárás, mert akkor lehet küszködni, márpedig szinte mindig rossz :D
    Utoljára szerkesztette: Shep, 2014.12.11. 09:01:34
  • Mephike
    Srácok, srácok! :) Azért ne sirassuk már a cleric kasztot. Kétségtelen, hogy nehéz vele jászani, de az egyik legsokoldalúbb kaszt, rengeteg kombinációs lehetőséggel. A GvG előtt a Blizzcon-ra a legtöbbet használt deck volt. Igen kétségtelen, hogy van pár decktípus, amit nem szeret, de van pár ami ellen iszonyú erős
    Személy szerint utálok ellene játszani és ellene rendelkezem a legrosszabb statisztikával. Ettől függetlenül én sem szeretek vele játszani, néha elkap a gépszíj és megyek vele pár kört, de valahogy nem tudom úgy élvezni, mint a hunter deckem, vagy a contoroll warrior deckem.
    Szerintem a top3 heroban simán ott van a cleric, ha a versenyeket nézzük.
  • Tinman #7416
    Most már leírom, mert baromi régóta írsz ilyeneket:

Mit kínlódsz azzal a béna kaszttal?

Eleinte én is toltam, mert jó volt, ha bejön, akkor úgy bejön, hogy kő kövön nem marad, de többnyire nem jön be. Próbálj ki más kasztokat, tanuld meg őket és meglátod többet rá se nézel a Preistre! Mondjuk arénában 7 wint én is vele szereztem és azért nem lett több, mert egyszerűen a leszedő lapokat baxta megadni :-/

Sámánnal és rugóval tolom már lassan 1 hónapja. Sokkal kevésbé stresszes az életem :-)
  • Tinman #7415
    Nem kicsit kemény, hogy nem annyira rég kezdted, de mégis szépen lassan te is erre a következtetésre jutottál... valami bűzlik Dániában.
  • Mephike
    Egyik kedvenc youtube mozisom legújabb warrior deckjét kitenném ide. Szigorúan csak fun deck, szóval ezzel senki se akarjon legend lenni :)
    A reggeli kv mellé pont jó videó ;)
  • Negritis
    meg tudom mutatni az első 3 deck nyitásom :D
    azóta is kb olyan a mákom vele, mondjuk van dustom kraftolni egy legendet, de inkább kivárok hogy mi lesz a meta shaman mert whirling nagyon op-nak érződik és használni akarom :D
  • Mitttomén
    Na megkövetem a blizz-t, ma reggel ott várt egy GvG deck engem mikor beléptem, gondolom amiatt, hogy a tegnapi arénámra sima calssic-ot adott.
    Ez még önmagában nem is lenne túlzottan érdekes, az már igen (legalábbis számomra) , hogy volt benne még egy legend is (Trade Prince Gallywax)
  • Dreadshade
    Csomó helyen olvasom hogy mennyire nem nyit senki semmi jó lapot, ma nyomtam egy arenat + összejött a gold még + 1 packre és még 1 legendaryt nyitottam Toshley vagy mi a neve :D Szóval eddig kb 28 packből nyitottam 3 legendaryt abból egy golden de most az mind1 is. Lehet csak nekem van ekkora mákom vagy nemtudom. Amúgy volt maradék dustom abból lecraftoltam egy Mal'ganis-t mert tökre tetszik a lap artja + a képesség is, meg ha voidcallerral sikerül kihozni az elején az eléggé szopatós úgyérzem :D Mondjuk, hogy mennyire kompetitív egy ilyen démonos deck az más kérdés, de fun miatt megérte úgyérzem :D Valaki tol valami Démonos decket? Mistress of Pain, Demonheartot megérné szerintetek beszerezni? kb ezek hiányoznak csak a többit szerencsére kinyitottam (floating watcher, dark bomb, implosion-t).
  • icyshadow
    Ez, hogy a másik játékos azért vert meg, mert jobb lapjai vannak és lemásolt egy paklit a netről, tipikus kezdő mentalitás. Nem bántásból, amikor elkezdtem játszani én is ezzel magyaráztam, hogy miért nem megy. Erre a legjobb gyógyszer az, ha csinálsz egy olcsó zoolock vagy hunter paklit, aztán megnézed, hogy hol stabilizálódsz vele a ladderen.

Konkrétan a handlock mindkét fenti paklival verhető, többnyire azon múlik, hogy ki mennyire húz jól. Amennyiben valaki nyer egy paklival ellened, amit nem ő épített, attól még a győzelem az ő érdeme.(Szerencsét leszámítva.) Bármilyen hihetetlen, hunterrel és zoolockkal is lehet szarul és eredménytelenül játszani. (Handlockhoz nekem sincsenek lapjaim, de ellenfélként van némi tapasztalatom ellene azért, és nem nehéz belátni, hogy az a pakli is igényel játéktudást.)

Hogy ne csak a levegőbe beszéljek: Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen kártyákat tartasz meg az elején. Más kasztok ellen más a működőképes.(Nem működik, hogy most mindent eldobok és várom az undertakert.) Rengeteg döntési szituáció van játék közben, akár board advantage esetén is, hogy pl érdemes-e még egy lényt kirakni, vagy nem. Mérlegelni, hogy azzal esetleg megvan a lethal következő körben, de vajon van-e a valamilyen boardclear a kezében az eddigi játék alapján. Handlock ellen különösen fontos, hogy mennyi életen hagyod, hiszen ezen múlik, hogy potenciálisan hány molten giantet fog eléd pakolni a következő körben. Ezeket a döntéseket különben sokkal könnyebb meghozni, ha tényleg valami netdeck ellen játszol, hiszen pontosan tudod, hogy mi várható. (Feltéve, hogy tényleg tisztában vagy vele, hogy mik a játszott lapok egy handlock esetén abban az adott időszakban.)

A fentieken kívül átérzem, amiket mondtál, még ha kicsit össze is mostad a dolgokat. A casual összesorsolási módszere tényleg nem a legjobb. De sajnos jobbat én sem tudok kitalálni, pedig nem keveset gondolkodtam rajta. Az általad felvetett lejátszott idő, illetve rendelkezésre álló lapkészlet szerintem nem megfelelő összesorsoláshoz, hiszen ezek egyike sem tükrözi a valós játéktudást.

Megoldásként esetleg azt tudom javasolni, hogy próbálj korábbi időpontban játszani, mert ilyentájt már limitáltabb a játékosok száma és lehet, hogy nem feltétlen a saját súlycsoportoddal kerülsz össze. Aréna esetében úgy tudom, hogy működik, hogy 15 másodpercen belül még relatív hasonló eredményű ellenfeleket ad, aztán, ha nem sorsol össze, akkor "cancel". Lehet, hogy casual módban is meg lehet ezt próbálni. Bár valószínű, hogy az egész nem ér ennyi vesződséget. Casual módban egyébként is nagyon véletlenszerű az ellenfelek tudásszintje, viszont a vereségek sokkal nagyobb ütemben rombolják a rejtett mmr-t (ami alapján másokkal összesorsol a gép), szóval gyorsan megint tudni fogsz nyerni.

Összefoglalva, a mondanivalóm csupán annyi, hogy bár egyetértek veled abban, hogy a játéknak vannak tökéletlenségei, de nem hiszem, hogy jó irány a véletlen idetévedőket abba a tévképzetbe ringatni, hogy a pakli építésben merül ki a Hearthstone játéktudás definíciója. Mert ez egész egyszerűen nem igaz. Távolról sem.
  • karmacoma
    Mai fun casualon random összehányt Rouge-al. Std zoolock kirakja első körben az 1/3 tauntot és jön a helózás. 5. körben már szomorúan nézegette a 9/13 junkbotot és ahogy a healbot felgyógyít 20 életre. :D :D Nagyon fun tud lenni a mech pakli.

Végre volt egy napom arénázni is. 3M(age), 4D, 3R, 6P, 1D, 7S. Reggel és délelőtt sokkal kevesebb a gyenge játékos, ami mondjuk nem meglepő. Eddig 5,2 az átlagom GvG arénában, csak a paklikból eshetne már valami értelmes végre(Bár van golden micro machine-em. :D).
  • Shep
    Az a gond ,hogy a legendhez rohadt sok időt kell beleölni a játékba amire egy átlag embernek nincs ideje. Ott volt Trump eljutott legendig f2p paklival, csak azt felejtik el sokan, hogy ehhez 240 vagy hány meccset kellett nyernie meg bukott mellette majdnem ugyanennyit, na most ha utánaszámolsz az egy átlag játékosnak 1,5-2 hónapnyi játék a matekot meg elvégzi mindenki és levonja belőle a végkövetkeztetést :)
    Utoljára szerkesztette: Shep, 2014.12.11. 00:06:15
  • Zozo0122 #7407
    EZ esetben oké :DD De amúgy ne tegyetek úgy, mintha nem értenétek mit akarok mondani. Amiket felsoroltok azokkal tisztában vagyok, de szerintem működőképesebb casual rendszert is össze lehetne dobni. :)
  • ktm99
    Mondjuk azt nem teljesen értem, hogy miért akarna valaki casualba gyengéket farmolni? Vagy ennyire nehéz ranked-on megcsinálni a questeket? Rankedon a Golden Hero farm érthető, azt blizz cseszte el, hogy nem csak Legend Rank wineket számol.
  • Negritis
    sőt mi van ha ő találta ki a Handlockot és róla másol mindneki? :D
  • Negritis
    ha nem tetszik/nem megy akkor ne erőltesd ennyit tudok mondani
    2014ben balga elvárás az hogy egy ember 8-10 órát szenvedjen egy adott class ranked deckjének a tesztelésével
    és ha mégis megteszik 80% hogy felrakja valahova hogy büszkélkedjen vele (e-penis:D)

az átlag egy bizonyos ponton túl nem fog teljes decket kitalálni hanem felmegy megnézi hogy rush-midrange-control deckből milyenek vannak
    talál egy 20-25 lapos vázat és felhúzza a maradék lapot szájíz szerint
    aki 99%ban másol az nem jut el legendig sosé és jóval hamarabb rá fog unni a játékra
    mintahogy az is aki 0%ban teszi ezt
  • Shep
    TBK az megvan. BGH nem ugrott be.

Kurva sámánokkal még midig nem tudok mit kezdeni, úgyhogy marad továbbra is az instant feladás, nem fogok küszködni velük a semmiért. Mágus és rogue szintén alázza a priestet, sőt igazából bármi bealázza, ezért a legszarabb hős.
  • Zickler
    És mivan akkor ha mondjuk már 1 éve játszik, kikérletezett mindent, csak a havi reset miatt visszakerült 15-re?
  • Zozo0122 #7401
    Nem a másik játékos hibája, mert rengetegen másolják azt ami jó, legyen rá büszke és gondolja a saját győzelmének ha akarja :D Szerintem egy gyűjtögetős kártyajátékot játszó személynek lehetne kis kreativitása, de nem akarom elrontani más játékát. Nem, a hiba ezzel a win/loss besorolással van...mert könnyen manipulálható, és a gyengéket lehet farmolni fullos paklikkal.
  • Negritis
    van az 80 is :D
    és igen a BGH a Big Game Hunter
    a TBK pedig a The Black Knight amit még szoktam rövidítani
  • Zozo0122 #7399
    Sztem Biggémhánter :D
  • Zozo0122 #7398
    Ez a meccs éppenséggel casual volt, rankeden 15-ön vagyok a druidommal, egyelőre feljebb nem megy :D
  • Shep
    Játékosok 75% el sem jut 15 alá, már ha jól emlékszem arra a grafikonra amit mutattak.

Mi frász rövidítése a BGH?
  • dave9004
    majd összerakja a rossz handlockot neked, mert nem akar nyerni :D
    én pl munka miatt nem fogok tudni napi sok órát beletolni a kísérletezésbe. ezért fogok másolni, ha meglesznek az uj lapok. addig aréna, meg helyettesítés ami miatt r10 alá nem fogok még menni :/ bár egy mid sámántól nem vok messze.
  • Dreadshade
    Casual vagy Rankedot mész? Én az elején Casualba toltam de átmentem rankedra és sokkal jobb volt, sokkal több velem egyszintű ellenfelet kaptam, persze néha itt beadott a fullos paklis emberkéből, meg persze ahogy feljutottam vagy rank 6 ig egyszer ott már azért komolyabb deckekkel tolták de 12-20 as rankig kb olyan ellenfeleket kaptam ami fair volt az akkori deckjeimhez mérve.
  • Negritis
    a ranked a helyezésed alapján sorsol azon balgaság lenne változtatni

a casual pedig egy belső MMR szerint ami a W/L arányod alapján ad egy pont számot és a környékéről kapsz ellenfelet
    lehet hogy unfairnek érzed de nincs vele gond

az hogy valaki 100%ba lemásolja a Handlockot még nem fogja megnyerni neki a meccset, régebben volt írva valahol hogy
    rank 15-20 vagy nincs lapja vagy full béna
    rank 15-10 kísérleti deckek, béna meta deckek (ezeket másolják a netről)
    rank 10-5 haladó meta deck használók
    rank 5 alatt pedig egyre inkább pro-k az emberek és ott már sok minden számít pl meccset dönthet el hogy a "nethandlock"ba beteszel-e egy BGH-t vagy Sunwalkerre cseréled a Belchert, Jaraxus helyett csak Alexád-Ragnarosod van ....

nem mondom hogy tökéletesen igazak ezek, de nagyjából szerintem ilyesmi eloszlás van
    az hogy neked nincs lapod lenyomni egy értelmesen játszó Handlockot miért az ellenfél hibája? Ő nem elég okos/kreatív vagy nincs elég ideje csinálni egy decket de szereti a játékot és sikerélményt akar a tapasztalatlanok/hiányos lapkészlettel bírók ellen legalább és fejlődni az adott classal, ehhez pedig heartpwn segítségét veszi számomra nem lesz se rossz ember, se szegényebb semmiben

én is elég sűrűn nézek fel oda, egyrészt ötletet meríteni másrészt fulll decket is másolni ha sikerélmény kell / full kezdő vagyok a 60goldos classal
  • Zozo0122 #7393
    Kezd nálam kiégni ez a játék :D Az előbb is egy tökéletesen megszerkesztett handlock vert meg, minden lapja teljesen egyezett azzal a handlockal, ami pl. Manaddicton van fenn. Szintén warlockal voltam, quest miatt. Olyan rossz ilyen másolós lúzerek ellen játszani, nem érzem igazságosnak mikor egy ilyen ver el, tekintve, hogy az én lapkészletem brutálisan hiányos. Ez a rendszer, ahogy az ellenfeleket sorsolja nem túl jó...nyilván körbe is lehet játszani, pl. a meccsek direkt feladásával, ahogy sokan teszik stb... na most nekem fos lapkészlettel ez ellen a build ellen pl. nincs esélyem, alaposan áttanulmányoztam most ezt a paklit és erre jutottam. Valami más rendszer lenne működőképes, pl. lejátszott játékidő alapján sorsol, megszerzett rarenél magasabb kártyaszámok alapján, vagy nem tudom. Nagyon addiktív játék, de még koránt sem elég kiforrott szerintem :(
  • Shep
    Úgy látom téged is szeret akkor az rng.
  • erasmus4
    A blizzard is bekaphatja 5. arena köröm ami után nem goldot kapok hanem kibaszott common lapot ami már naná hogy megvan. Faszért kell common lapot rewadként adni, adjon rare-t max 0,0004% esélyel francot se érdekelné.......
  • Shep
    Az is lehet :)
  • karmacoma
    Cherry 1. kör: coin-portal-Edwin. :D
  • Negritis
    vagy csak liftezik
  • Shep
    Nyertem, nyertem, mert egyből feladta, lehet ő is megunta a priest áradatot :D
  • Shep
    Hihetetlen ,hogy nem tudok nyerni egy szaros meccset a priesttel. 1 nap alatt mindenki pro lett én meg lecsúsztam a mélybe :D
  • Shep
    De láttad mennyi epicet, meg egy pakliban 2 epic+1 rare és ezek így zsinórban jöttek neki.
  • Negritis
    420 deckből nyitott kb 16-17 legendet sztem nem akkora mák :D
    tekintve hogy régebben 5%os esélyről volt szó
  • WOLF3x6
    RDU vs. Firebat casted by Amaz & DoA | Deck Wars S3 Kickoff!

http://www.twitch.tv/machinima