• Tinman #5503
    Amúgy most, hogy sokan leírták milyen lapok ajánlottak full base pakliba, tényleg össze lehetne fésülni. Nem tudom ki a HG közületek, de szerintem nem sok dolga lenne már vele.

Elég nehéz volt a tanácsaitokat összegyűjteni melyek a kezdőknek szólnak, mert valahogy nem igazán dobálta ki a kereső az ezzel kapcsolatos eredményeket. Bizonyára a kereső rossz. Csak az lehet.

A lapelőnyhöz annyit, hogy elmondtad az egyik részét a lapelőnynek, ami elég nyilvánvaló, de én hozzáfűzöm azt is, hogy semmit nem ér a kezedben 10 lap, ha közben az ellenfélnek már csak 2 van, de tele a board a lényeivel. Értsd jól: Semmit nem érnek a lapok a kézben, sokkal értékesebbek a boardon. Nem kevés olyan csatát éltem már át, hogy az ellenfél csak 1 lényt rakott ki körönként én meg mint a Zergek beterítettem már a boardot a 6. kör végére, a 8. körben pedig ezek rendre el is hullanak úgy, hogy tele a kezük.

Miért van ez? Mert valószínűleg túl magas és túl sok mana igényű lapot válogattak a dekkjükbe, amihez képest az én vegyes felvágott dekkem is aggronak tűnhet, pedig csak részben az, meg részben zoo, meg részben handlock, persze ez csak egy kaszttal megy egyelőre.
    Lapelőny: ami a nevéből is látszik, arra utal, hogy legyen több lapod, mint a másiknak, és a meccs során egyre növekedjen a különbség. Míg a végén annyira megcsappannak a lapjai, és ezáltal a lehetőségei, hogy teljesen átveszed az irányítást a meccs fölött.

A board controlnak is van egy másik oldala, amikor valaki olyan aggro dekkel tolja, mely főleg varázslatokkal operál. Volt már pár csatám fire/freeze mage-el és náluk nem 1x tapasztaltam, hogy nem igazán foglalkoztak a lényeimmel, az elejétől arcra mentek. Vagy ott az aggros warlock, aki első körben kicsap egy 3/2-es impet (sebzi is magát 3-al), de 2 max 3 lénynél nem igazán épít többre a boardon, hanem arcra megy és az elesett lényeket mindig kicsit erősebbel pótolja. Könnyű ellenük veszíteni, mert mire érdemben védekezni tudna az ember, addigra már iszonyat leverték a HP-ját, ha nem olyan a lapjárás és a control cuccok a vége felé vannak, az szinte instant death.