40521
  • Zozo0122 #5542
    Hmm. Szinte minden meccsen az történik, hogy az elején én irányítok, leverem 10-15 Hp-ra az ellenfelet, utána mégis fordul a meccs szép lassan...valamit nagyon elronthatok :D Elvileg hasonló erősségű játékosokat kéne kapnom nem? De olyan lapjaik vannak...az előbb is a tag ellőtt vmi legendary lapot, ami helyet cserélt a hősével...brutál ez a játék, de függőséget okoz :)
  • Tinman #5541
    Ez az inkonzisztens taktika remekül működik, és ahogy írtam ez a dekk egy jellemzője, ha bejön jó, ha nem van más a tarsolyban. Nagyon nehéz minden dekk ellen helyt állni, de többnyire jól megy. Nekem a nagy gyengém, ha priestel vagyok, amikor az ellenfélnél ott a +lap, meg a mana lap és az 1. körben kitolja a murloc-okat, majd a másodikban megint és persze nekem az 5. körre se jön semmi aoe. Az botrányosan kínos.
  • Shep
    Hát ha szar a leosztás akkor egy basic deck is elverhet bármit :)
  • Tinman #5539
    Vegyes, rankeden azért nem mindenki kezdő, de a gyenge dekkemmel 18 alá nem jutok. Viszont azt már valami, hogy tudom milyen lapok kellenének, csak éppen nincsenek :-/
  • Tinman #5538
    Főleg nem egy mage ellen, akinek 2 lap még ott a kezében... ezt már megtanultam nem 1x.
  • Negritis
    egyikben sem persze, szóval én azt mondom hogy jól használva megéri, de nem szivesen dobnék el 4-5 lapot hogy letegyem
    viszont 1-1 full board ellen jól jöhet
  • Devv
    Igen, nem nagyon szabad előre örülni ebben a játékban.
  • Negritis
    a fail az hogy abban bízott a DW megfordítja a meccset :D
  • Devv
    Ez nem Deathwing fail, simán kikapott a gyerek. Én azért bepróbálom valamelyik dekkembe, rank 19 vagyok, úgyhogy nekem csak segíthet (remélem). :)
    Utoljára szerkesztette: Devv, 2014.11.05. 15:52:44
  • Negritis
    nem rossz lap, de poénkodáson kívül nem sok mindenre tartom

• Devv
    Bontottam egy Deathwinget-et. Vélemények a lappal kapcsolatban?
  • Devv
    1. Igen
    2. 100 gold
    3. Rankeden ugyanolyan szintű játékost kapsz ellenfélként, ha nyersz mész feljebb a ranglistán, illetve lejjebb, 25-ről egészen 1-ig.
    Utoljára szerkesztette: Devv, 2014.11.05. 15:37:41
  • Zozo0122 #5530
    Pár kérdésem lenne:
    1. Naponta csak egy quest van?
    2. Kapok valamit ha elverem az összes hőst experten?
    3. A ranked meccsek hogy működnek? Én jelenleg valami csirke szinten vagyok...
  • Zozo0122 #5529
    Na most átálltam druidra :) Nehezebbnek tűnik mint a mage, de a druid lapok nagyon tetszenek :) A priestek továbbra is cafatokra vernek, a többiek ellen szokott lenni esélyem, de nagyon gyakran előfordul az, hogy jól kezdek (legalábbis szerintem ),de előbb utóbb kijátszom minden lapomat és egyenként húzogatok fel, így az ellenfél előnybe kerül, mert több lapot tud megjátszani...
  • Devv
    Raktam én már blessinget mindenre :D
  • Negritis
    igazából handlock ellen is működhet, ha szart utóbbinak a leosztása
  • Negritis
    az hogy neked hasznos mert ez az inkonzisztens taktikát követed és az hogy jó az nem ugyanaz
    egy inner fire deck számára teljesen mások a prioritások mint egy normál deck esetében

a 2/3 azért nem jobb mint a 3/2 mert a 3/2 könnyebben tud tradelni felfelé, elég sok a 3/4 manás lény aminek 3 élete van és használják míg kevés ilyenböl a 2 életű
    ezért eről pl a flame imp is

ha pedig egy 2 manás lénnyel tudod leszedni a 3 manás lényt az általába tempo és board előnyt tud neked adni
    ezt kínálja a raptor és ebben gyenge a croki

viszont ha van rá egy tauntadód akkor ugye kicsit fordul ugyanez mert nehezebb eltakarítani a 3/4 hp-s tauntot mint a 2/3 hpsat
  • Shep
    Csak azért, mert még kezdőkkel játszol. Egyébként meg 5=7 (bizonyos esetekben) :)
    Utoljára szerkesztette: Shep, 2014.11.05. 15:13:43
  • Tinman #5524
    DMG matek priest módra:

- 2 + 2 = 4 + 2 = 6 x 2 = 12 x 2 = 24 dmg

- 3 + 2 = 5 + 2 = 7 x 2 = 14 x 2 = 28 dmg

Nekem egy 0/4-es 1 manás tauntos vacak, amit kb. kiröhögnek deadly weapon :-D

Soha nem célom a felhúzás, mert van más aljasság a tarsolyomban, de aki engedi kijátszani ott kíméletlenül bezsákolom. Az a vicc, hogy a nulla lényeket sokszor tényleg ignorálják, nem foglalkoznak vele még akkor sem, amikor rányomok valamennyi HP-t.
  • Negritis
    nem az hogy rémes, hanem hogy 40 dustos lények simán jobbak nála amik elég gyorsan elérhetőek
    ha be tudod tauntolni akkor van értelme, de a 2/3 sokkal kevésbé jó mint a 3/2
  • Tinman #5522
    Nekem is volt ma hasonló a rémesnek kikiáltott Crocolisk-el... mivel mindenki rémesnek tartja így leteszed és nem foglalkoznak vele, aztán egyszer csak odacsap 28 dmg-el... vahahahaha :-D
  • Negritis
    jah a pala vicces, én nem vagyok jó vele de amit láttam inkább a tokenekre rakja a blessinget mert az 5/5 + 3/5 többet ér mint az 1/1 + 7/9
  • Devv
    Bírom ezt a játékot, érdekes lények alakulnak ki játék közben: goldot gyűjtöttem paladinnal, lehoztam a silence-es baglyot, menet közben kapott +1/+1-et meg tauntot, utána még +4/+4-et, és a végső ütést egy 7/5-ös taunt bagoly vitte be. :) A 8/10-es kodoról ne is beszéljünk... :)
  • Shep
    Ezért írtam ,hogy folyamatosan változik úgyhogy nincs ultimate pakli.
  • Tinman #5518
    Kezdőnek abs. az tud lenni, rommá tudsz szívatni vele nem aggro dekkeket, ezt magyaráztam, csak nem hiszik el... némiképp joggal, elvégre ők már jóval előbbre tartanak, jóval több expert lappal, de a base dekkje pár lénnyel megfejelve nagyon is ütős.
  • Mitttomén
    Köszi az infót.
    Persze simán esélyesnek tűnt, hogy 0-2 win-nél futok bele olyanba akinek jó deck-je van, de túl gyakorinak érződött számomra az, hogy az elején voltak a nehéz meccsek és 3-7 winnig meg simábbak, de akkor biztos csak így jött ki a lapjárás meg miegymás.
  • Negritis
    egyébként Tarei 3-0ja sztem előrevetíti hogy megint sok freezemage jön
  • Negritis
    Handlock erős, de ha nézted a versenyt is akkor inkább Shaman vagy Deathrattle hunter ami jó
    Trump is mondta hogy a metában nem kéne hogy legyen handlock :D

valamint ott a legend control wari ami szintén elég erős

és a force+savage dudut nem is említettem :D
    Utoljára szerkesztette: Negritis, 2014.11.05. 00:28:21
  • Shep
    Jelenleg warlock handlockja az ami talán a legerősebb de pl. nagyon erős a miracle rogue is csak azt nehéz játszani ezért kevesen választják, ilyen a priest is, viszonylag erős de eléggé szerencse függő és játszani sem könnyű vele. Huntert és a warlock zzoot sokan kedvelik ezekből van talán a legtöbb, mert egyszerűek és olcsóak, valamint gyorsan lehet haladni velük a létrán, de igazából folyamatosan változik, egy ideig szinte senki nem játszotta a handlockot, mert nem volt kedvező a meta neki, előző szezonban meg nagyon ment nekik.
    Utoljára szerkesztette: Shep, 2014.11.04. 23:39:37
  • Zozo0122 #5513
    Melyek a legerősebbek és melyek a leggyengébbek? Én úgy vettem észre, hogy a warrior,hunter,priest hősök a legkedveltebbek (elég erősnek is tűnnek), de pl druidot nem is láttam még senkinél.
  • Shep
    Egyáltalán nem az :)
  • Zozo0122 #5511
    Na megint toltam kb. egy órát, cafatokra vertek :DDD A priest valami NAGYON OP ugye? :) Ha azzal találkozok, szinte előre borítékolhatom a loset :D Lecserélem sztem a maget...
  • Shep
    Hohó Trump kb 1,5 órája nem tud 12-ről előrébb lépni priesttel.
  • Negritis
    a board control vs card advantage csatába ne kezdjünk bele :D
    mindenkinek megvan a saját prioritása:D
  • dave9004
    ha jól tudom, most abszolút olyan W/L arányú ellenfelet kapsz, vagy pedig csak a W számít. De valamelyik tuti a kettő közül. Én utóbbit mondanám, mert általában 2-2 v 0-2, v 1-2 környékén könnyűeket szokott bedobni még. asszem azonos win számít tehát
    Utoljára szerkesztette: dave9004, 2014.11.04. 21:25:36
  • 1Darton1
    Az első tipped a jó. Az azonos győzelemszámmal rendelkezőket sorsolja össze, azon belül persze random. Az indoklásodnál kicsit kilóg a lóláb. Miért ne állhatna valaki jó deckkel és játékkal 0-0, vagy 1-0-ra?
  • Mitttomén
    Olyan kérdésre valaki tudja a választ, hogy arénában van valami alapja annak ahogy az ellenfeleket adja?
    Úgy értem, ha nekem teszem azt 6 győzelmem van épp, akkor olyat kapok akinek szintén e körül van, vagy teljesen random?
    Már nem egyszer volt olyan, hogy 2-2-re álltam arénában, na mondom ebből se lesz sok, aztán onnan meg sima volt az út 9-2-ig, míg az a kettő aki levert 0-1 win-nél tényleg jól is játszott, meg jó deck-et is sikerült összerakniuk, szóval én inkább a random-ra tippelnék...
    Utoljára szerkesztette: Mitttomén, 2014.11.04. 21:15:32
  • 1Darton1
    A lapelőny kifejezésbe a boardon és a kezedben lévő lapok összessége tartozik bele, de ezt közvetetten le is írtam.
    Azt is írtam, hogy constructedben nem feltétlenül kell board controlra hajtani. Ugyanis vannak az úgynevezett face deckek. Viszont ellenük pont a board control a fegyver, nagyon könnyű velük szemben lapelőnyhöz jutni, aztán elfogynak. Ha meg kellemetlen a lapjárás, akkor simán nyernek. Szerencsére vannak olyan paklik, amikkel ezeket egyszerű megverni.
    Utoljára szerkesztette: 1Darton1, 2014.11.04. 21:06:29
  • Tinman #5504
    Ezt aláírom... ahogy nyitom a dekkeket szépen sorban cserélődnek a lapjaim. Evolúsön.

De azért picit nem bántam meg a Naxx kártyákat... priceless a Kel' Thuzados dekk, de Thaddeus is néha befigyel, Shade of Naxx is szuper, meg néha büntetni lehet megpsizkált Ooze-kal is.

Nekiestem herocion is Naxx-nak, így még nagyobb móka :-)
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2014.11.04. 20:44:58
  • Tinman #5503
    Amúgy most, hogy sokan leírták milyen lapok ajánlottak full base pakliba, tényleg össze lehetne fésülni. Nem tudom ki a HG közületek, de szerintem nem sok dolga lenne már vele.

Elég nehéz volt a tanácsaitokat összegyűjteni melyek a kezdőknek szólnak, mert valahogy nem igazán dobálta ki a kereső az ezzel kapcsolatos eredményeket. Bizonyára a kereső rossz. Csak az lehet.

A lapelőnyhöz annyit, hogy elmondtad az egyik részét a lapelőnynek, ami elég nyilvánvaló, de én hozzáfűzöm azt is, hogy semmit nem ér a kezedben 10 lap, ha közben az ellenfélnek már csak 2 van, de tele a board a lényeivel. Értsd jól: Semmit nem érnek a lapok a kézben, sokkal értékesebbek a boardon. Nem kevés olyan csatát éltem már át, hogy az ellenfél csak 1 lényt rakott ki körönként én meg mint a Zergek beterítettem már a boardot a 6. kör végére, a 8. körben pedig ezek rendre el is hullanak úgy, hogy tele a kezük.

Miért van ez? Mert valószínűleg túl magas és túl sok mana igényű lapot válogattak a dekkjükbe, amihez képest az én vegyes felvágott dekkem is aggronak tűnhet, pedig csak részben az, meg részben zoo, meg részben handlock, persze ez csak egy kaszttal megy egyelőre.
    Lapelőny: ami a nevéből is látszik, arra utal, hogy legyen több lapod, mint a másiknak, és a meccs során egyre növekedjen a különbség. Míg a végén annyira megcsappannak a lapjai, és ezáltal a lehetőségei, hogy teljesen átveszed az irányítást a meccs fölött.

A board controlnak is van egy másik oldala, amikor valaki olyan aggro dekkel tolja, mely főleg varázslatokkal operál. Volt már pár csatám fire/freeze mage-el és náluk nem 1x tapasztaltam, hogy nem igazán foglalkoztak a lényeimmel, az elejétől arcra mentek. Vagy ott az aggros warlock, aki első körben kicsap egy 3/2-es impet (sebzi is magát 3-al), de 2 max 3 lénynél nem igazán épít többre a boardon, hanem arcra megy és az elesett lényeket mindig kicsit erősebbel pótolja. Könnyű ellenük veszíteni, mert mire érdemben védekezni tudna az ember, addigra már iszonyat leverték a HP-ját, ha nem olyan a lapjárás és a control cuccok a vége felé vannak, az szinte instant death.