• Tinman #4953
    Értem, tehát MIELŐTT leültem volna vele tök kezdőként játszani, nyitottam volna ki a wikit és olvastam volna át a több 100 lap leírását, memorizáltam volna, a régi tanáromnak felmondtam volna és utána esetleg leültem volna elé játszani. Hát ez kicsit sem vicces... szórakozni akarok és nem wikit olvasni.

Nem.

Remekül van megoldva ugyanis a fejlődési rendszer. Amikor kezdőként játszol vele nyilván casual módban teszed, nyitogatod az ALAP lapokat, TANULGATOD őket a GYAKORLATBAN, kialakítasz egy saját stílust, próbálgatod melyik kaszt áll hozzád legközelebb és ezt a játék meg is követeli, hogy próbálgasd! Nagyon jól kitalálták!

Aztán ahogy fejlődik adott karaktered, úgy rak össze a szintedhez közeli ellenfelekkel, közben kapsz/szerzel újabb lapokat, azokat beépíted a stratégiádba, de már az ellenfeleidnél is lesznek olyan lapok, melyek nem a base dekkből valók és így azokat is tanulod a GYAKORLATBAN.

Ráadásul, ha gazdag vagy, vagy ügyes grinder, akkor lehet szépen arénázni, ahol meg aztán az általad ismeretlen lapok is dögivel szerepelnek, ismét tanulhatsz, SZÓRAKOZVA a GYAKORLATBAN.

És ha elbukok, mert nem tudtam, hogy létezik 10 DMG-es lap, mert nem a wikit bújom? Na bumm, egy életre megjegyzem, hiszen közvetlenül a saját "bőrömön" tapasztalom az eredményét. Ennél jobb laptanulási móka nincs. Jó példa erre Thaddius. Nem egy játékos esett már abba a hibába, hogy tudta, hogy ha a 2 legendary-t lenyomod, akkor megidézi. Na de kinek és hová? Mi van akkor, ha az ellenfél kopizta ez egyik miniont? Mi van, ha ellopta tőled? Mi van, ha neki is vannak ilyen lapjai? Erre, mind rá lehet keresni a neten és meg lehet tapasztalni a gyakorlatban, ami élvezetes és remek csatákat, meg WTF-eket eredményez :-)