Játékosok listája Offtopic
Hearthstone tematikájú merchandise cuccok
Hearthstone kártyacsomagokat akarok
TITANS kiegészítő - Megjelent!
-
Azt kell mondjam respect a Blizznek, hogy nyitva hagyta az ingame gold "kiskaput".
A kikoptatott szék egyrészt azért nem állja meg a helyét, mert többnyire kényelmesen ágyból fekve tolom esténként, másrészt pedig nem néz a párom hülyének, hogy virtuális lapokra verem el a közös keresetünk. Aki valamennyire ismer tudja, hogy nem lopok játékokat, hanem akciós áron vagy bundle-be veszem, mégis rengeteg AAA+++ címem van. Ezt azért mondom el, mert a Hearthstone is pontosan ilyen. Ott a lehetőség az ingyenes út felé, így türelemmel és küzdelemmel megvárom míg elérem a célt.
Hidd el az öröm és a várakozás egyre inkább él bennem, amikor winget nyitok, vagy éppen paklit, hiszen tudom/érzem, hogy tiszta küzdelem van mögötte. Jó érzés!
Viszont nem lenne jó érzés, ha valódi pénzzel fizetnék érte, miközben ott a másik út. Ez a lényeg, ott a másik út!
Ha csak IRL pénzért lehetne kártyákat venni, én soha nem játszanék ezzel a játékkal, de abban az esetben már nem húznám a szám azokra, akik költenek erre a hobbira.
Írod az időt, mint szűk faktor... de nem tudom értelmezni. Ez egy gyűjtögetős kártyajáték, melynek valószínűleg még 10 év múlva is milliónyi játékosa lesz és cirka 1000 lap jön még addig. Tehát ez egy HOSSZÚTÁVÚ szórakozás. Sietsz valahová? Nincs credits, nincs lepergő endsequence, csak a pure játékélmény és az öröm, ha szerzel valamit (szerzel és nem veszel).
Persze, ha téged természetes örömmel és elégedettséggel tölt el, hogy annyi pénzből veszel 5 lapot, amiből van olyan szerencsétlen fórumtársunk, aki 1 napi ételét veszi belőle, hát oké. Különbözünk.
Skillt nem lehet pénzért venni? Részben igaz. Aki összevásárolja magának a jó lapokat, és eleve a jobb lapokból építkezve játszik, az elég ostoba kell legyen, hogy ne legyen egyre jobb és ügyesebb. Aki nem fejlődik jobb lapok mellett, az úgyis hamar belátja majd, hogy ez nem az ő játéka és elhúz.
És bizony nem 1x vert már le olyan, aki nem 1x hibázott, de aztán olyan lapokat tolt ki mellyel szemben esélyem se volt.
"úgy játszani ezzel a játékkal, hogy minden lehetősége nyitott, akárhogy kombinálhatom a lapokat, nem kell kompromisszumokat kötnöm"
Ezt nehezen hiszem, hogy minden lehetősége nyitott már a számodra. Tényleg megvan mindegyik lap és akárhogy kombinálhatsz, nem kell kompromisszumot kötnöd? Szkeptikus vagyok.
De ha így van, akkor mi a célod? A szuper dekkeddel mindenkit rommá alázni? Vagy a "sznob" ligában küzdeni a többi sznobbal? Ez olyan, mint a Lamborghini vs. Koenigsegg vs. Ferrari vs. Porsche küzdelem? Ne értsd félre, csak kérdezem... érteni szeretném.
Igazából szerintem az egyetlen többlet, amit felmutathatsz, ha nem pénzért szerzed be a lapokat, hanem goldért az egy jól kikoptatott szék, semmi több, tekintve, hogy a gold szerzéséhez nem kell skill, csak idő. Van, akinek pedig az idő szűkebb faktor, mint a pénz.
Skillt amúgy se lehet pénzért venni és igazából a free to play-es accountnál se csillog jobban egy legend cardback, tekintve, hogy a legeffektívebben cheap zoo deckkel lehet elérni (ami tökéletesen mutatja, mennyire hiteltelen a pay2win károgás).
Kérdésedre válaszolva én azért játszok, hogy szórakozzam, és számomra sokkal szórakoztatóbb úgy játszani ezzel a játékkal, hogy minden lehetősége nyitott, akárhogy kombinálhatom a lapokat, nem kell kompromisszumokat kötnöm csak azért, mert nem regisztráltam még elég rég az accountomat vagy épp nem volt elég időm széket koptatni.