• Pio
    Megnéztem a Gwentet és tetszett benne, hogy totál más, mint a HS. Nem látom értelmét annak, hogy valaki látja, milyen sikeres a HS és akkor csinál valami ugyan olyat egy picit bénábban és azt hiszi, ennyi a csodaracept (khmmm, TES: Legends...).
    Valahogy azt érzem ugyanakkor, hogy erőltetni próbálják azt, ami a HS teljesen organikusan és nem várt módon lett, nagyon esporttá és twitch éllistássá akarják tenni, viszont szerintem a Gwent pont erre nem alkalmas, egész egyszerűen nem olyan izgalmas és szórakoztató nézni.
    Viszont a játékmenet ahogy mondtam ötletes és tök jó, hogy nem egy HS koppintás, hanem teljesen egyedi és érdekes. A balansszal úgy éreztem, hogy nagyon komoly problémák vannak még, ugyanakkor nem merültem bele annyira, hogy ezt biztosra kijelentsem illetve majd kupálgatják a dolgot.

Nálam természetesen nem váltja a HS-t. Voltak a HS-nek gyengébb pillanatai, unalmas metái, de mostanra vérprofi lett abban a Blizzard, hogy egy veterán számára se váljon unalmassá a játék. Rosszabb meták idején se dobtam volna a HS-t a Gwentért, most viszont a játék valaha volt legjobb metája fut épp. 5 kaszt 7 paklija tier 1 a meta snapshot szerint, tier kettőben pedig már 7 kaszt és minden deck archetípus képviselteti magát, sose volt még ennyire változatos a játék, lényegileg a quest rugón kívül bármi ellen élvezetes a játék és végtelen fajta pakliötletet lehet megvalósítani és eredményesnek lenni vele.

Amúgy én HS-el is elég keveset játszom már egy jóideje, lényegileg dailyzni szoktam, azt is leggyakrabban fun deckekkel, annyi dózis bőven elég mostanában.

Egy szó, mint 100 a Gwent szerintem egy jó játék, de egészen más jellegű, mint a HS. Tetszett, pár napig próbálgattam a béta során, de nem hiszem, hogy a későbbiekben vissza fogok rá nézni.