• mkfdd
    Én kb így tapasztaltam meg az eloszlást:

Rank20 körül új játékosok ragadnak akik nem tudnak még összerakni egy tűrhető decket illetve a nyomi goldfarmerek. Én azt ajánlom aki itt ragad, ne adja fel. Szedjen szét mindent és összpontosítson egy tűrhető deck összerakására. Minden mást be lehet zúzni. Nem hiszem hogy sokáig tartana így összerakni egy decket amive fel lehet menni rank15 környékére ahol már nincsenek ilyen nyomi farmerek.

Rank15 körül vannak játékosok tűrhető deckkel de kevés játékismerettel. Tűrhető deck alatt azt értem hogy egy koncepció köré épül, de még nem annyira optimális hiányzó kártyák vagy csak tapasztalatlanság miatt. Játékismeret alatt meg az ellenfél kiszámítását meg a saját kombóink minél jobb kihasználását értem.

Rank 10 alá azok mennek akiknek már hatékony deckük van, de még mindig nem elég tapasztaltak és túl sok hibát követnek el.

Rank 5-4 környékére azok jutnak, akiknek jó deckjük van és ki tudják számítani az első pár kör után hogy az ellenfél milyen decket használ és mindig előre tudnak gondolkodni jó 3-4 körrel. Én mostanában rank4 körül ingadozok. Itt már aki csak egyszer is hibát követ el az kikap. Ha folyamatosan hibát követ el akkor simán visszabukik rank7ig. Nincsenek random kártyás deckek összevissza csapongó játékstílussal. Mindenki jól ismeri a saját és az ellenfél deckjét is és vagy a meta vagy a szerencse dönt a győzelemről.

Rank4től legendaryig felmászni meg érzésem szerint az kell hogy több jó deckje is legyen valakinek hogy tudjon alkalmazkodni a szinte óránként változó metához. Itt már nem annyira randomok az ellenfelek mert kevesen jutnak idáig, és van hogy 3-4x is összefutok ugyanazzal az arccal egy nap alatt. Mivel még csak 1 igazán jó decket raktam össze általában ezek elvernek ha váltanak olyan deckre ami counter az enyémre.

Azok akik heartpwn-ról összeraknak vmi decket mert azt írja a megalkotója hogy legendaryig jutott vele, azok nem jutnak el semeddig sem. Ezeket a deckeket kívülről fújja mindenki és tapasztalt játékosok szénné verik még akkor is ha a saját deckjük nem optimális ellene. A jelenlegi deckem amivel pont pár napja lett meg az arany druid is vagy 20x átalakítottam hogy minél jobban alkalmazkodni tudjak minél többféle deck típus ellen.

Ahhoz hogy végre felmászhassak legendary rankba jópár decket össze kell még farmolnom és letolni párszáz játékot velük hogy kitapasztaljam a lehetőségeit. Ez egy ilyen játék. Aki folyamatosan kikap, és a szerencsét hibáztatja, ahelyett hogy kitalálná mivel tudná counterelni legközelebb, annak ez a játék talán nem való.

Teljesen újaknak akiknek alig van meg valami kártya azt tudom csak ajánlani hogy tolja le a napikat (akár casualban), és a goldból menjen arénázni. Ranked nem élvezetes csak ha már legalább 1 jó decket összeszed valaki. Addig csak szívás. Arénához meg rengeteg jó guide van ami egy jó 50%os winratet kihoz. Ahhoz hogy valaki annyira jól tolja arénán hogy több goldot nyer mint amit befizet, ahhoz az kell hogy twitch.tv-s adományokból fizesse az infúzióját meg pelenkáját, és napi 20 órát üljön a gép előtt. :)