40521
  • Shep
    Nálam nem igen, egy ideig visszadobáltam ami olyan volt, vagy kellett valami de mivel sosem húztam fel azt ami kellett, többnyire ugyanazt dobta vissza amit eldobtam, vagy ugyanolyan értékű csak másik lapot, így úgy döntöttem ,hogy szarom le mit ad, azzal kezdek, nem variálok, ha szar a kezdő szinte mindig szar a keverés is, vagyis 2 kör után kiderül van-e értelme küszködni, vagy egyszerűbb feladni. Ez gondolom sokak szerint Isten káromlás de minek várni a csodát, mikor új partyt is lehet kezdeni?
  • Pio
    Vagy csak a szokásos "a negatív dolgokat könnyebben jegyezzük meg" dolog miatt többnek érzed, mint 50% :)

amúgy meg számoljunk 7 lappal, akkor az összes eset: (30 bin 7)

Azok az esetek, amikor nem húz egyet se abból a lapból: (28 bin 7)

Ez 58%, tehát az esetek 42%ában valószínűleg lesz köze az adott laphoz.

Másodikként ez az esély már 52%.

Egy picit azért elnagyolt ez a fajta modell, mert az első körben húzott lap már lehet olyan, amit visszadobott(ez rontaná az esélyt), illetve ha a zelső húzásnál megvan 1 akkor ahelyett nem húz újat (ez növeli a duplázás esélyét), de ezek tényleg picit módosítanának.

Egy szó, mint 100, ha 1 konkrét lapért túrod a deckedet az mindentől függetlenül nagyjából 47% eséllyel fog kikötni Nálad.
  • Shep
    Hát összességében nyilván nem, de ellenem mindig ott van neki, és én csak erről tudok nyilatkozni.
  • Hegi90
    de nem is 80%
  • Shep
    Csak hát amiről én beszélek az nem 50% :)
  • Pio
    Ha elso vagy, akkor turn1ig 7 lap fordulhat meg nalad, ha masodik, akkor 9. Igy fejben ha egy adott lapbol 2 van es arra hajtasz, akkor siman kabe 50% esellyel meg is lesz, talan tobbel is. Ha kell pontos levezetes azt adok otthonrol, ez most csak fejben becsles bkvrol. :)
  • Hegi90
    wizánál meg a pyro
  • Hegi90
    priestnél meg a cleric
  • Shep
    Egyébként az szerintem roppant érdekes, hogy warriornál mindig egyből ott a fiery war axe, sámánnál meg a rocketbier, na jó nem mindig, csak 10-ből nyolcszor :)
  • csoszi87
    Az milyen már!
    Beléptem 1 csatába, de nem történt semmi, nem kaptam lapokat, az ellenfélhez is csak ennyi volt írva UNKNOWN.
    Kilépek, visszalépek a játékba, ugyanez.
    Eltelik 5 perc, újrapróbálom, de még mindig ugyanaz.
  • csoszi87
    Miután meglesznek Naxnak az árai, utána már én is az arénára koncentrálok.
  • Negritis
    igazából úgy vagyok vele hogy 3W már "megéri" mert kapok kb 55-60gt és egy paklit
    annyit meg ált összeröfögök vhogy
  • csoszi87
    Én is hasonlóképpen vagyok.
    Nekem 2x 6 a rekord.
    Meg most mentem 1 5öst. Szerencsére kaptam 105 aranyat érte, meg 2 Pirest lapot ami eddig nem volt. (egyik epic, másik rare)
    Fogcsikorgatva indultam neki, de most megérte.
    Mondjuk a kedvencem 1,5 hónapja:
    2 win volt arénából.
    Mondom nagyon megérte.
    Erre a pakliban volt 1 Deathwing, meg 1 Big Game Hunter. Ezzel a két kártyával már tudtam építeni 1 control warriort.
  • Negritis
    2 nappal ezelőttig 5 volt az aréna rekordom :D
    viszont akkor mentem egy 8asat
    általába 2-4 wint hozok össze, persze amennyire casual vagyok belefér :D
  • MEdievil
    Totál igazad van de én majdnem ugyan ezt írtam le neki lassan fél évvel ezelőtt. Keress valami virágot és vele beszélgess hidd el többet fog érni.
  • Fabio Capello
    lol, ilyen se volt még velem, a srác az én 5 HP-mra, nulla minionnal a páston ledobta a Leeroyt, majd feladta a játékot... dafuq :D
  • csoszi87
    Arénában a statisztikák szerint olyan 4 win az átlagos.
    Vagyis a játékosok legnagyobb százaléka 3-4-5 wint tud elérni.
    Ez a játékosok 42%-a.
    Ha belevesszük a 2 és 6 wint is az már 66% (+11-11%).
    1 átlag player ide lőheti be az esélyeit.
  • Pio
    Jó leírás, csak annyit tennék hozzá, hogy rank4től is bizony hibáznak az emberek, nem is keveset, sőt, rengeteget. Persze hatalmas baklövéseket nem igazán követnek el, inkább azt mondanám, hogy nem a legoptimálisabb döntéseket hozzák meg és szerintem ha nem is óriási, de azért jelentős a skillbeli különbség rank5 és rank1 között.
    Nagyon nehéz meglátni minden handben az optimális play-t és ez még a legprofibbaknak se sikerül mindig, sőt, rengeteget hibáznak ők is, akár 1-1 meccsen is.
    Annakidején volt egy cikk a blizzconos bajnokságról, amiben kielemeztek néhány meccset, a cikk ERRE található és nagyon jól látszik belőle, hogy még a világ legprofibb játékosai is rendszeresen rontanak, meccsenként több alkalommal is.
  • mkfdd
    Én kb így tapasztaltam meg az eloszlást:

Rank20 körül új játékosok ragadnak akik nem tudnak még összerakni egy tűrhető decket illetve a nyomi goldfarmerek. Én azt ajánlom aki itt ragad, ne adja fel. Szedjen szét mindent és összpontosítson egy tűrhető deck összerakására. Minden mást be lehet zúzni. Nem hiszem hogy sokáig tartana így összerakni egy decket amive fel lehet menni rank15 környékére ahol már nincsenek ilyen nyomi farmerek.

Rank15 körül vannak játékosok tűrhető deckkel de kevés játékismerettel. Tűrhető deck alatt azt értem hogy egy koncepció köré épül, de még nem annyira optimális hiányzó kártyák vagy csak tapasztalatlanság miatt. Játékismeret alatt meg az ellenfél kiszámítását meg a saját kombóink minél jobb kihasználását értem.

Rank 10 alá azok mennek akiknek már hatékony deckük van, de még mindig nem elég tapasztaltak és túl sok hibát követnek el.

Rank 5-4 környékére azok jutnak, akiknek jó deckjük van és ki tudják számítani az első pár kör után hogy az ellenfél milyen decket használ és mindig előre tudnak gondolkodni jó 3-4 körrel. Én mostanában rank4 körül ingadozok. Itt már aki csak egyszer is hibát követ el az kikap. Ha folyamatosan hibát követ el akkor simán visszabukik rank7ig. Nincsenek random kártyás deckek összevissza csapongó játékstílussal. Mindenki jól ismeri a saját és az ellenfél deckjét is és vagy a meta vagy a szerencse dönt a győzelemről.

Rank4től legendaryig felmászni meg érzésem szerint az kell hogy több jó deckje is legyen valakinek hogy tudjon alkalmazkodni a szinte óránként változó metához. Itt már nem annyira randomok az ellenfelek mert kevesen jutnak idáig, és van hogy 3-4x is összefutok ugyanazzal az arccal egy nap alatt. Mivel még csak 1 igazán jó decket raktam össze általában ezek elvernek ha váltanak olyan deckre ami counter az enyémre.

Azok akik heartpwn-ról összeraknak vmi decket mert azt írja a megalkotója hogy legendaryig jutott vele, azok nem jutnak el semeddig sem. Ezeket a deckeket kívülről fújja mindenki és tapasztalt játékosok szénné verik még akkor is ha a saját deckjük nem optimális ellene. A jelenlegi deckem amivel pont pár napja lett meg az arany druid is vagy 20x átalakítottam hogy minél jobban alkalmazkodni tudjak minél többféle deck típus ellen.

Ahhoz hogy végre felmászhassak legendary rankba jópár decket össze kell még farmolnom és letolni párszáz játékot velük hogy kitapasztaljam a lehetőségeit. Ez egy ilyen játék. Aki folyamatosan kikap, és a szerencsét hibáztatja, ahelyett hogy kitalálná mivel tudná counterelni legközelebb, annak ez a játék talán nem való.

Teljesen újaknak akiknek alig van meg valami kártya azt tudom csak ajánlani hogy tolja le a napikat (akár casualban), és a goldból menjen arénázni. Ranked nem élvezetes csak ha már legalább 1 jó decket összeszed valaki. Addig csak szívás. Arénához meg rengeteg jó guide van ami egy jó 50%os winratet kihoz. Ahhoz hogy valaki annyira jól tolja arénán hogy több goldot nyer mint amit befizet, ahhoz az kell hogy twitch.tv-s adományokból fizesse az infúzióját meg pelenkáját, és napi 20 órát üljön a gép előtt. :)
  • Shep
    Na ezzel teljesen egyet értek én mindig úgy játszom ,hogy ok most lent van x lény, és akkor most nyomja a flamestrikeot, forgószelet stb. és tök meglepő, mikor mégsem :D
  • Pio
    Ilyen "hülyeségeket" szem előtt tartva lett meg a legend többek közt nekem is. Ja nem is, csak szerencséje volt mindenkinek...

Mágus ellen 7. körre és lehetőleg az után is épp csak annyi lényt szabad kinntartani, amivel ki lehet csalni a flamestrike-ot, ha van nála, semmiképp nem szabad túl nagy value-t felkínálni neki. És annyit is csak akkor, ha van a kezünkben elég pressure flamestrike utánra is. A flamestrike körben a mágus legerősebb folytatása egy harvest golem 10 manából, szóval ezzel kell számolnunk.
    És ez a legalapvetőbb a játékban és szerintem a legnagyobb kulcsa a fejlődésnek: minden körödet úgy játszd, hogy közben tippeld meg, mi lenne a legrosszabb válasz az ellenfél részéről és úgy tervezz, hogy a lehető legrosszabb válasz esetén is Te gyere ki jobban. Ha nagyobb pofont kapsz, mint a legrosszabb, amire számítottál, akkor még van hová fejlődnöd. Mágus ellen turn7-ben nem számítani egy common lapra, pláne arénában egyértelmű jele annak, hogy még csak az alapoknál tartasz ebben a játékban.

De eleve, semmilyen matchupban nem célszerű 6 lényt kinntartani az asztalon, legfeljebb ha sámán/paladin vagy és annak a 6-nak a fele token. Aki ész nélkül dobálja ki a minionokat a kezéből az nem lesz eredményes még akkor se, ha zoo lock deckje van.

Most már én is egyet értek azzal, amit lentebb írt valaki, hogy a Te esetedben bizony komoly user errorról van szó. Pedig őszintén segíteni akartam. Szerintem a mostani szünetedet nem érdemes fél év múlva felfüggeszteni, egészen biztos, hogy akkor is ésszel kell majd játszani és megpróbálni tanulni a hibáinkból/mások tanácsaiból, nem pedig a játékot hibáztatni a saját ügyetlenségeink miatt, ilyen szempontból ez sose lesz a Te játékod.

Részemről ennyi, Tiéd lehet az utolsó szó, szerintem már így is túlságosan jóllakattam a trollt. :)
  • Susarc
    pap ellen 5. körben ne legyen 2-es minionod

pala ellen 4. körben ne legyen....stb stb stb....hülyeségeket légyszi ne,mert fizikálisan fáj
  • Susarc
    már bocsi,de ha így gondolkodnál akkor egyetlen körben sem rakna ki senki egyetlen lapot sem! ne beszélj már hülyeségeket
  • Pio
    Bocsi, de ha mágus ellen a 7. körre lepakolsz az asztalra 6 olyan miniont, amit ölni tud a flamestrike, akkor meg is érdemled.
  • Susarc
    nah ezért utálom a játékot: nyerek zsinórban 7-et arénában a 8. WIN ajtajában állok erre a 7. körbe EGYETLENN spell egy flamestrike kiszopatja 6 minionomat és 2 körrel később kampó.....a gyerek egy rakás balfékség volt,de EGY KIBASZOTT mákos spell és GG......
  • csoszi87
    Mondom, lehet én is.
    Csak eleinte tűnt jó ötletnek.
  • Susarc
    akkor skippelem :D
  • Shep
    Aha, hát én ennyit nem játszok naponta, meg mivel a gyűjtögetés kezdete óta paklit is csak 1x nyitottam így néha még a küldetésekkel is megszenvedek, főleg mikor valami olyannal kell nyomulni amihez alig van lapom.
  • Shep
    Nem, volt valami kínai szöveges kép és 5000 aranyra jött ki így ezt lőtte be az aki gyűjtögetni kezdett. Ha több lesz akkor már kevesebbet kell megkeresni, ha meg kevesebb akkor is marad pénz kártyára, arénára.
  • csoszi87
    7 nap, az 700 arany, ha belehúz az ember.
    + napi küldetések 7x40=210
    910-nél járunk.
    Ha becsusszan 1-2 jobb küldi akkor több.
    De ehhez minimum 30 játékot kell nyerni naponta. + amit direkt elvesztesz az elején.
    Azért ezt így átgondolva lehet nem éri meg.

Susarc: Naxxramas szintjei állítólag 500-1000-1500-2000 aranyba fog fájni.

• Susarc
    Ohh 1000 gold lesz? azééép
  • Shep
    A kiegre spórolunk.
  • Susarc
    mi kerül 1000 aranyba? lehet venni aranyért cuccokat? hol ?
  • Shep
    Hogy csinálsz ezer aranyat 1 hét alatt? Mondjuk én csak a napi feladatokat nyomom le meg mellé még 1-2 meccs így lassan haladok. Na de 1 hét alatt 1000, ahhoz marha sokat kell játszani nem?
  • csoszi87
    Csak úgy jött le, mintha nekem címezted volna.
  • Susarc
    nem te vagy :) Bllizi meg a nyomoroncok a hibásak ,nyugi :)
  • csoszi87
    És most ezért én vagyok a hibás?
  • DarkHorSe
    Hat remelhetoleg valamilyen formaban majd kijavitjak ezt a dolgot. Amig nem lesz normalisan jutalmazva a ladder, biztos hogy ez meg fog maradni. Akar non ladderben(mivel ott is csinaljak) akar ladderban. Ez van.
  • Susarc
    tudom....,de ilyesmire illene odafigyelni a bliinek! aki meg él vele annak remélem az életben nagyobb sikerélménye nem lesz.....
  • DarkHorSe
    A jatekban levo lehetoseg, nem a jatekos hibaja.