• icyshadow
    Többször is kihangsúlyoztam, hogy kompetitív szempontból beszélek pakliválasztásról és semmiképpen nem akarom idekeverni, ha valaki csak funból, vagy kikapcsolódásképp játszik!:)

Ezzel együtt, ha fejlődni szeretnél, akkor tényleg érdemes vagy a saját hibáidat megpróbálni kielemezni, vagy még inkább jó játékosokat nézni azzal a paklival és kitalálni, hogy mi a következő lépésük.(Aztán, ha nem magyarázzák el, akkor azt, hogy miért az a következő lépés. És, hogy az miért jobb, mint, amit te tettél volna.) Amíg az ember nem látja, hogy mire képes valójában egy-egy pakli, addig van, hogy magától nem jön rá, hogy mi az ideális stratégia.

Konkrétan winstreak/losestreak témában meg kicsit elszomorítóbb véleményem van.:P Mármint akkor elszomorító, ha bántásnak veszed, de nem annak szánom. Alsó szinteken (r20-15) nagyon vegyes a játékosállomány. Simán lehet, hogy gyengébb játékosok hátán felmászol, aztán összetalálkozol néhány a szinthez mérten reálisabb tudású egyénnel. Amíg ez mindig megtörténik annak az az oka, hogy egyszerűen nem játszod jól a paklit, amit használsz. (Lásd 2. bekezdés.) Emellett előfordul, hogy bizonyos rangokon megváltozik a meta és célszerűbb más paklit választani, de r15-ön ez még szimpla játéktudással simán ellensúlyozható. Lényeg, hogyha fejlődni akarsz, akkor rá kell szánni az időt. Nem vagyunk egyformák, van akinek könnyebben megy, van akinek nehezebben, de szerintem egy R5-ig mászásra akárki képes lehet, ha tényleg ráfordít elég időt.(Azt is értem, hogy korábban esetleg ment feljebb is. De a játékosállomány is fejlődik. Tehát nehezedik a szintezés, akárki akármit mond. Fejlődni kell a többiekkel, megtanulni az új paklikat és az ellenük való játékot is.)

Amit muszáj egyszerűen elfelejteni, hogy az RNG akármit is befolyásol. Aki erre koncentrál, az nem arra figyel, hogy miben tudna fejlődni, hanem kifogásokat keres. Az meg a saját pici egónk megnyugtatására jó csak. Nehéz, de ha elkezdesz ehelyett arra figyelni, hogy mit csinálhattál volna jobban, jönni fognak az eredmények is.

Egyébként meg semmiképp nem rossz, ha netdekkel valaki. Csak kevésbé jó játékosok démonizálják ezt, meg az aggrot, hogy legyen mire fogni a vereséget. Ennyire egyszerű a dolog. Ami valóban elítélendő, az a sportszerűtlen játék, de ahogy leírtam, annak semmi köze ahhoz, hogy valaki netdekkel vagy nem.