• DasIsFuck
    Hallásból nyilván ismerem, de én a kártyajátékok világába a Magic-el kerültem be és máig az az etalon számomra.
    HS-t szoktam néha streamen nézni, ideig óráig jó, a játék maga nem annyira fogott meg.
    A magic engem az artokkal és a játék komplexitásával,lehetőségei miatt fogott meg.A világát nyilván akkor még nem ismertem.
    Mivel a warcraft játékokkal én soha nem játszottam,wow kötődés sincs így a világ nem tudott bevonzani, játékmenete pedig túlontúl leegyszerűsített, nyilván magic fényében nem egészen fair érv, egy hs vs magic kérdésben sem, de ezzel nem tudok mit kezdeni.
    Az artok meg nekem nagyon gyengék hs-ben, például amit te is linkeltél számomra oda-vissza verik a hs artokat.(igaz, hogy sokkal "mangásabbak", de sokkal nagyobb az impactja mint a hivatalos kártya artoknak...

No de vissza az alap témához.

Én valahogy úgy képzelném el ezt az animét, ha én tervezhetném, hogy fogjuk a 9 hőst, adunk a személyes körébe pár ikonikus class kártyát,adunk valami alibi történetet ami lehetővé teszi, hogy a 9 hősnek legyen oka egymás mellett,ellen vagy valami ellen harcolni(kb mint ezek a vacak képregényes hülyeség amiket felépít a marvel,)könnyed,tele látványos harcokkal,irgalmatlan mennyiségű fanservice.
    HS-ből valami ilyesmi kellene, ez állna jól neki.
    Nem azt mondom, hogy a warcraft világát ignorálni kell, de elsősorban inkább a 9 hős és személyi körének a kapcsolatairól és kalandjairól kellene szólnia egy könnyed,látványos akció vígjáték kategóriába.
    Egy nagyon korrekt shounen-t lehetne belőle csinálni.
    Az a koncepció amit te is említesz a hatalom kártyái esetében is egy jó koncepció, de egy animébe/animációs film esetébe szerintem jobb az amit én említettem, egy élőszereplős filmnek viszont jobban állna az.

(Egyébként ti elgondolkoztatok már azon, hogy a Blizzardnak nem lett volna-e jobb egy blizzardos össznépi card-gamet csinálni, ami a sc-től a diabloig minden blizzard játékot magába foglalt volna?:)