• Pio
    A mai napig a legkiforrottabb MMO élmény és a legbővebb tartalom. Ez utóbbiban szerintem soha nem is lesz kihívója.
    Egy ideig próbálgattam más MMO-kat is, sőt, néha én is felültem a hype-vonatra, hogy húúú ez majd a wow verő lesz és mennyivel jobb benne minden, mint a wowban.
    Mára beláttam, hogy nem véletlen, hogy senki nem tudja mégcsak megszorongatni se és már nem is igazán követek más MMO-s híreket.
    Oda jutottam, hogy a wow accom akkor is töltve van, ha 2 hétig be se lépek, egyszerűen hozzátartozik a számítógéphez az, hogy a wowot bármikor el tudom érni, mint az, hogy meg tudom nézni az emailjeimet.
    Úgy gondolom, a gamerség olyan alappillére lett/volt, hogy minden önmagát PC gamernek vallónak MINIMUM egy trialos lvl20 erejéig illik kipróbálnia.

Ezzel együtt is azonban úgy vélem, hogy teljesen újként nem érdemes hosszútávra beszállni, csak ha a trial beszippant. Nagyon jó singleplayer élmény a fejlődés akár lvl100-ig is (a lvl60-70-es részt érdemes inkább instázni, mert az eléggé megöregedett és még nem kapott felújítást), de a közösség nagyon befásult, rosszul tolerálja az új, rutintalan játékosokat (mondhatni önző, lenéző parasztokba fogsz botlani mindenfelé). Érdemes haverokkal nekivágni vagy mielőbb találni egy normális embereket tartalmazó klánt.

A WoW szerintem elsősorban 2 csoportnak szól jelenleg:
    1. a warcraft lore-t és/vagy a wow játékmenetet szerető közegnek, akik minden kiegkor, content patchkor feltűnnek néhány hónapra, kijátsszák az adott tartalmat, aztán várnak a következőre
    2. azoknak, akik a mikroközösség (klán, haveri kör) miatt játszanak és igazából nem is elsősorban a wow a lényeg, hanem a csapat, de mivel a csapat a wowban alakult ki ott szoktak együtt játszani

Komoly új tömeget megszólítani szerintem már nem is céljuk. Najó, talán idén a filmmel még megpróbálják egyszer utoljára.