• icyshadow
    Ez egy fokkal korrektebb megfogalmazás, de még mindig ott tévedsz, hogy azt gondolod, hogy a "fun" objektív dolog, és te tisztában vagy vele, hogy mi az, mások meg eltévelyedve bolyonganak a mocsárban.

Ezt pedig kikérem magamnak. Ugyanis nekem általában nem fun 20 percet játszogatni control priestek meg control warriorok ellen. Ez nem azt jelenti, hogy sosem fun, ugyanis Freeze Mage-dzsel élvezem a játékot, pedig az is előfordul, hogy hosszú, de nem gondolom automatikusan, hogy az ellenfelem is hogy élvezi most a játékot, valamint azt sem gondolom, hogy ez az egyetlen módja a játék élvezetének.

Ez az egyik oldala. A másik, hogy én is free to play játszom és winenként jön a gold, valamint a csillag is. Én értem, hogy ez rossz, de ez van. Én nem költök erre a játékra így kénytelen vagyok részben így játszani. De ettől még nem játszom olyasmivel, amihez nincs kedvem. Például Priest 3 win questet gondolkodás nélkül pörgetem el, hiába 50 gold. Sőt összesen talán 3x farmoltam ki a napi 100 goldot mióta játszom, mert nem vagyok hajlandó olyasmire, ami nekem(!) grind.

Az, hogy egy adott cél érdekében (legend), próbálok hatékony paklival játszani, az teljesen más kérdés. Ha szenvedés lenne a Secret Paladin, akkor nem játszanék vele. De nekem a nyerés a fun. Bármennyire is elképzelhetetlen ez számodra.

Az meg megint más kérdés, hogy a Blizzard célja mi volt mivel. (Teljesen mindegy, hogy mi volt.) Van egy objektív valóság, hogy a gyors paklik a leghatékonyabbak perpillanat és én elfogadva ezt a valóságot próbálom a maximumot kihozni magamból és játékból. Amennyiben ez számomra megszűnik funnak lenni, akkor nem fogok játszani többet. Amennyiben pedig ez a jövőben változik, tehát nem a gyors paklik lesznek a táplálék lánc teteje, akkor vagy alkalmazkodom hozzá, vagy ha ez számomra nem lesz fun, akkor nem játszom tovább.

Amit én nem értek, és amit sosem csinálnék, az az állandó kesergés amiatt, hogy miért nem olyan ez a játék amilyennek én szeretném, ahelyett, hogy keresnék másikat, ami jobban tetszik. És ezzel nem küldeni akarok senkit sehova, csak ezt meg én nem tudom megérteni.