• icyshadow
    "Miről is kellene szólnia valójában a játéknak" - Az ehhez hasonló arrogáns megjegyzéseitektől lesz súlytalan a mondanivalótok.

Senki nem vitatja, hogy control paklit nehezebb játszani. A hozzászólásom egy kezdőnek szólt, ezért talán nem fogok Freeze Mage-et javasolni, pedig az se egy rossz választás a jelenlegi metában.

Azt sem vitattam, sőt állítottam korábban, hogy például a Secret Paladin nerfre szorul bőven.

Amit ti képtelen vagytok belátni az az, hogy aggro (vagy csak gyorsabb) paklival is ugyanúgy tudni kell játszani, a szuper control paklijaitok ellen is. Nyilván azért van a hónapban 87,5%-os statom freeze mage-k ellen (ami elvileg 30%-os matchup tempostormon), és azért van 75%-os statom control priestek ellen (ami 35%-os kéne, hogy legyen), mert ész nélkül pakolgatok. (Ugyanakkor az eddigi Freeze Mage statom secret pala ellen 71,4%.)

Attól, hogy egy meccs hosszú, még nem lesz "fun" a játék. Nekem legalábbis biztos nem. "Fun" a döntéshelyzetekből adódik, ami bár tény, hogy átlagosan kevesebb van egy gyorsabb pakliban, de van. Ugyanúgy Control paklival is vannak egyértelmű playek, szóval nem kell szentélyt építeni archetípusoknak, hogy azokhoz atyaúristen milyen játéktudás kell. Tény, hogy ott magasabb a tudás plafon, de annak a legtöbb játékos, aki fikázza az aggrot, még a közelében sincs. (Amit mi sem bizonyít jobban, mint fent említett statisztika.)