• icyshadow
    Nah, megvan a rank 5 decemberre. A folytatást inkább spoilerbe rakom, mert picit hosszú lett.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Ebben a hónapban hamarabb kezdtem neki a létramászásnak, bár most is maradtak ki napok fáradtság/kedvhiány miatt.

Felraktam a hónap elején a Hearthstone Deck Trackert. Nehezen szántam rá magam, de Freeze Mage-dzsel akartam játszani, és ott úgy éreztem fájna, ha elfelejtem, hogy mi van még a pakliban. Abszolút pozitív tapasztalataim vannak. Legjobban nem is a kiment lapok vezetése tetszik, hanem a statok tárolása, és az, hogy minden meccshez elment egy egészen áttekinthető visszajátszást a program.

Visszatérve a ranglétrára, 3 paklival összesen 138 meccset játszottam, ami egy egészen vállalható 9,2 mérkőzés/nap átlagra jön ki. A 3 pakli a következő: Freeze Mage, Raptor Rogue, Midrange Paladin, a játszott meccsek száma ebben a sorrendben: 33, 14, és 91.

Klasszikus(nem Reno) Freeze Mage-dzsel kezdtem, amit elsőre szokni kellett, nem beszélve arról, hogy hosszúak a meccsek, és nem keveset kell előregondolkodni, ami kellően fárasztó. 5-én rank 16 3 csillagon álltam, winning streaken, amikor kaptam egy 5 wines Rogue questet.

Gondoltam adok még egy esélyt a Raptor Rogue-nak, ami előző hónapban, amikor először próbáltam, nem nagyon bizonyított. Ezúttal egy gyorsabb (cold blood/leper gnome/loot hoarder) paklit játszottam, szemben a korábbi SI-7/Dark Iron Skulker variánssal. Mindesetre 5-ből 5 win. Másnap megint kaptam ugyanilyen quest-et, akkor 6 meccs-ből lett meg, rank 11-ig streak. Aztán gondoltam, hogy akkor már nem hagyom abba, ha a HS azt szeretné, hogy nyerjek, de buktam sorban 3-at, vissza rank 12-re, és úgy döntöttem elég is lesz a pakliból. Összességében alsó rankokon jó volt játszani vele, nem top tier paklik ellen, de aztán hamar előjöttek a hiányosságai, mint a zoo-val szembeni card draw hiány, meg az erős raptor függőség.

Nekiálltam újra Freeze Mage-t játszani, és még ezen a rangon is jól ment, 8-án már rank 9-en voltam, ahol viszont kedvezőtlenné vált a meta (Mid Druid, CW), így úgy döntöttem, hogy nem úszok inkább árral szemben. 2 Warriorral és 4 druiddal kerültem össze összesen, ami mind bukó volt. (Ami tempostorm statok alapján várható volt.) Ami furcsa, hogy a Priest matchup (5 meccs) egyáltalán nem tűnt könnyűnek, pedig az oldalon azt is a magas winrate-k közé sorolja. A másik a Reno Lock matchup, amit 20%-nak ír, én kettőből kettőt hoztam, pedig egyiknél Reno is lejött, másiknál pedig 1 HP-ről Jaraxxus-olt. (Nyilván tudni kell játszani hozzá Reno-val is, de ezek rank 9-10 meccsek voltak 8-án. Mindegy, majd még játszom, aztán kiderül.)

Ezt követően 2 Freeze Mage meccset leszámítva csak Midrange Paladint játszottam. De annyira rosszul, hogy vissza is streakeltem rank 10-re.

Nyilván pech is volt benne, de tény, hogy van mit tanulni. A CW matchup nagyon fárasztó, és túl könnyű elrontani, mondjuk csak 2 meccs volt.

A Druid matchup igen jól ment(11-2), ahogy a Hunter is, ami főleg Midrange (7-3).

Ami rosszul ment az a Reno matchup(4-8), úgy érzem kb megnyerhetetlen, ha csak nincs agresszív kéz, vagy Justicar nem jön időben.

Ami még fárasztó, de valamivel fairebb, az a Priest matchup, bár az fájdalmas, hogy Tirion kb. halott lap a kezemben az Entomb miatt, itt 4-4 lett az eredmény, de volt Control Priest is, ami nem egy jó matchup.

Aggro Shamannal csak 6 alkalommal találkoztam, és bár frusztráló, ha nem jön heal/taunt/kezdőkéz, de nem egy nehéz matchup (3-3).

A mage statisztika gyengébb lett most(6-8), viszont ehhez hozzátartozik, hogy volt freeze/echo/dragon/reno mage is, szóval volt, hogy 5. körig fogalmam nem volt, hogy mi ellen játszom, illetve a tempo mage paklikban is volt 1-2 flamestrike.

Tegnap már egy győzelemre voltam rank 5-től, de az rng nem volt velem (effigy->fel reaver , topdeck polymorph stb.), így egy majdnem rank 7-> rank 5 napot sikerült +1 csillaggal és 50% winrate-el zárni. Ami viszont tanulságos, hogy utólag visszanézve a meccseket, bőven hibáztam én is. Hiába topdeckelt az ellenfél, volt pár meccsen 1-2 nehezebben észrevehető play, amivel nyerhettem volna esetleg. Hajlamos vagyok lethal közelben (én vagy az ellenfél), nem teljesen végiggondolni a dolgokat, ami komoly hiba.

Ma már jóval összeszedettebben álltam neki és meg is lett az eredménye.(8-4) A teljes climb winrate-je 58%, amiből Midrange Paladin volt a leggyengébb, de utólag világos, hogy leginkább gyenge és kapkodó játék miatt (54,9%), a Raptor Rogue értelemszerűen irreálisan magas (71,4%), a Freeze Mage-dzsel viszont így elsőre elégedett vagyok(60,6%).

Utoljára szerkesztette: icyshadow, 2015.12.15. 16:02:38