Játékosok listája Offtopic
Hearthstone tematikájú merchandise cuccok
Hearthstone kártyacsomagokat akarok
TITANS kiegészítő - Megjelent!
-
icyshadow #26562 Itt azért két külön téma van, amit nem kéne összemosni. Az egyik a pay2win kérdése, a másik a legend időigénye.
Szerintem eleve azzal van a baj, hogy pay2win alatt mindenki mást ért. Ha azt érted alatta, hogy a pénz befizetés előnyt biztosít a nálad jobb játékosokkal szemben, akkor a HS nem pay2win. Ha viszont, azt, hogy a pénz befizetés előnyt biztosít a hozzád hasonló kaliberű játékosokkal szemben, akkor viszont nagyon is az.
Persze lehet magyarázni, hogy de ingyen is ki lehet grindelni mindent, és tényleg ki lehet. De. Ettől még, aki fizet az előnyben van egy minden más szempontból ugyanolyan (kezdés időpontja, ész, korábbi tapasztalat, szabadidő) játékossal szemben.
Miért van előnyben? Mert aki több versenyképes paklival rendelkezik, az bármilyen metára tud reagálni. Ahogy Dave is írta, a jelenlegi, nem túl rég óta tartó meta erősen kedvez a Zoo-nak. Egy hónappal ezelőtt is lehet, hogy képes lett volna ugyanerre a srác, de garantálom, hogy nem ilyen winrate-tel.
A legend időigénye pedig nyilván alacsony egy olyan játékosnál, aki open beta óta játszik, az előző accountján rendelkezett minden lappal, tehát ismeri a játékot, amennyire lehet, emellett pedig valószínűleg kivételesen tehetséges. Ettől, hogy neki ez sikerült, még nem lesz valótlan feltétlenül az az állítás, hogy valakinek nincs ideje rá.
Ugyanis a rank 5 fölött megszűnő winstreakek jelentékenyen meghosszabbítják, azt a kevésnek tűnő 5 ranglépést. Olvastam ebben a témában már nem egy véleményt és legtöbben azt mondják, hogy a rank5 -> legend időigénye közel megegyezik a rank 25->rank 5 időigényével. Persze ez nyilván egyénfüggő, és nyilván sokak számára teljesíthető lenne innen a fórumról is (olvasva, hogy mennyit játszanak az emberek), de attól még ez egy rank 5-re képes, átlagos játékosnak nem kevés időbefektetés. (Magas winrate mellett meg ne beszéljünk már átlagos játékosról.)
Tévedés ne essék, én sem mentegetni akarom magam. Idáig erősen benne volt, hogy nem akartam szívni az enyémnél jobb/teljesebb paklik ellen, de azért nem játszom rank 5 fölött, mert érzem, hogy nem menne olyan jól, mint az oda vezető út, nem pedig azért, mert ne lenne rá időm feltétlen. És szerintem sokan vannak ezzel így, alacsonyabb rangon is, csak fáj bevallani az igazat. (Most, hogy craftoltam egy tier 1 paklit, majd keresnem kell valami jó kifogást nekem is..:P)