• Pio
    Délután nekiestem a hétvégi dailyzésnek control warriorral és a szokásosnál is több facehuntard és zoolock jött velem szembe, úgyhogy elhatároztam, megleckéztetem őket.

Nem igazán van a divatos deckek közt olyan, ami mindkettőnek stabil countere, de én mégis szerettem volna vinni egy olyan decket, amivel mindkettőt porba tudom alázni, ami külön öröm úgy, ha látja, hogy nem lenetdeckeltem az épp divatos secret palát vagy valami hasonló.

Túrtam a régi deckjeimet, agyaltam, végül egy általam utoljára classicban játszott paklira esett a választásom, a Velen priestre, de erősen megbolondítottam oly módon, hogy early boardot és laphúzást egyszerre tudja reprezentálni, szóval ment bele loot hoarder, acolyte, bloodmage, nortshire egyaránt megspékelve PW:S-el és Velen's Chosennel, plussz holy smite-al és silence-el. Face hunter gyalázásra ment bele wild pyro is, demon zoo miatt meg SW:D, SW:P.
    Természesen Velen+mind blast kötelező és ma már minden combo deckbe kell Emperor is.
    Időhúzás/boardcontrol/utolsónéhánysebzés miatt ment bele holy fire is.

Régen ez a deck félig-meddig fun decknek számított, de úgy néz ki, ez most nagyon összeállt, mert 7 facehuntard és 5 lock (3 zoo 2 hand) közül egyik se bírt velem, de más se nagyon, winstreak rank5ig (asszem 14-ről indultam), összesen volt 2-3 vesztésem.

Mindenkinek nagyon ajánlok egy ilyen jellegű paklit kipróbálásra, mert a jelenlegi metát uraló deckeket facerollolja hála annak, hogy a sok olcsó minionnal és velen's chosennel simán uralja a boardot addig, amíg szükséges, aztán jöhetnek a removalok (holy nova, lightbomb) és a végén a gyilkos kombó. Tényleg nem túlzok, nagyon, nagyon nehéz egy ilyen deckel facehunter vagy zoo vagy mech/tempomage ellen kikapni.

Ami nehéz vele az a control warri, ha hagyod elszállni armorral (szóval silence/holy fire simán menjen az armorsmithre), a midrange paladin (az aggró secretet viszont megeszi reggelire) és a midrange druid.

Konkrét decklistának igazából nincs értelme, a combo piece-ek adottak és mindenkinek ízlése és az aktuális meta szerint kell belőni, hogy ő most 2 SW:D-t akar, neki nem tetszik a holy smite, vagy épp szeretne a holy smite mellé voljint, hány aoe-t akar berakni, satöbbi...