Játékosok listája Offtopic
Hearthstone tematikájú merchandise cuccok
Hearthstone kártyacsomagokat akarok
TITANS kiegészítő - Megjelent!
-
icyshadow #22341 Nyilván többféle nézőpont van itt.
Induljunk ki a Tinmanéből, hogy ez a kezdők életének könnyebbé tételét szolgálja.
Amennyiben most kezdeném a játékot, a leghasznosabb egyértelműen a classic pakk. Ezt még a Blizzard is így gondolja, nem véletlenül volt kiírva a Shopban is egy ideig.
Tehát, ha arénát játszom, akkor is ez a legjobb nyeremény. Ellenben így van rá egy harmad esélyem, hogy azt kapjam. Nyilván a többi se rossz egy kezdőnek, de ha ez a változtatás a kezdőkért van, érdekes, hogy akkor miért nem az ő érdeküket szolgálja legjobban.
Amennyiben haladó alatt olyan játékost értünk, mint én, akinek bőven hiányzik a lapkészletéből minden kiegészítőből, akkor jogos, hogy ez a változtatás, ezt a csoportot sem érinti katasztrofálisan.
Viszont akkor még mindig nem beszéltünk azokról, akik az első két kiegészítőből már nagyjából kitermeltek minden lapot. Számukra aztán nagyon igazságos ez a változtatás. Pláne, ha az illető játékos elsősorban arénázni szeret, mert bizony nem kevés ilyen van.
Igazságos az lenne, amiért már rég könyörög a közösség, hogy választható legyen a nyeremény. Ezt viszont a Blizzard kizárólag anyagi okokból, és egyébként érthetően, nem akarja. (De azért keményen hintette korábban a kamut, hogy azért nem, mert a kezelőfelület túl bonyolult lenne és hasonló körmönfont kifogások.)
A questekre térve, ezzel az erővel a 40 és 60 közötti különbséget is hívhatnánk elenyészőnek, holott nem az. De ez a változtatás kisebb súlyú az arénához képest, ebben egyetértek.
Az új questek viszont egyáltalán nem kezdőbarátak. Hogy lenne egy olyan quest kezdőbarát, aminél nem választhatod meg a class-t? Arányosnak arányosak a régi questekkel, ha a teljesítmény és nyeremény arányt nézzük, de hogy ez kezdőbarát lenne. Nem hinném.
A ranked nyeremény valóban jó ötlet, eddig zéró motivációt éreztem én is, hogy csináljak ott bármit. Ez sem kezdőbarát mondjuk, mert kezdőként kapsz egy golden commont, aztán jó napot, hiszen a rare lapért már 15 alá kell bemenni. Rank 5 az első érdemleges nyeremény, és az utolsó is, amiért megéri valamennyi időt befektetni. De még ez is csak havonta egyszer szolgáltat valamit.
A Blizzard pedig nem nagylelkűségből engedi, hogy ingyen játsszál a játékával, hanem, hogy akik fizetnek, ne magukkal kelljen játszaniuk 3 perces várakozási időkkel.
Az emberi hülyeség mondatommal nem megbántani akartam senkit. Csak nem értem, hogy akik képben vannak a változásokkal, hogy mondhatják, hogy ez a Blizzard nagylelkűségéből fakad. Nincs ebben semmi nagylelkűség. Átterelik a veteránokat az arénáról a ranglétrára, és többet fognak grindelni kevesebbért. Ennyiben lehet összefoglalni, hogy mi történt.
Ettől még nyilván játszható marad a játék ingyen is. Egy szóval nem mondtam, hogy nem. Nem akarom elvenni senkinek a játékmaciját, csak gondoltam leírom, hogy lehet kevésbé fanboy szemmel is nézni a dolgokat, annak ellenére, hogy én is játszom, és tervezek is a jövőben.