Játékosok listája Offtopic
Hearthstone tematikájú merchandise cuccok
Hearthstone kártyacsomagokat akarok
TITANS kiegészítő - Megjelent!
-
Ez most hosszú lesz.
Minden pvp játékban (ez is az) a játékosok egy része nehezen fogadja el a vereséget. Hibáztatja az rng-t, a lagot, a másik által biztos pénzen vásárolt felszerelést, stb, stb. Ha csapatjátékot játszol, akkor meg sosem Te vagy a hibás, hanem az a noob, aki rosszul healelt, vagy nem jól helyezkedett, stb, stb. Itt is megvan ebben a játékban ez, de az aggro itt azért más, és nem véletlen, hogy sok szidás éri őket.
Fachunter, Eboladin, ez a két deck itt a játékban szinte adja magát, mert olcsó, hatékony, és mert egyszerű játszani velük. A gond az, hogy a control, amit sokan szeretnének játszani pedig közel sem ennyire hatékony a játék elei szakaszban (ebben a játékban). Emlékszem anno magicben volt egy olyan időszak, amikor a redrush egyszerűen undorítóan erős volt, 3-4 manánál vége volt a játéknak, a control deckeket játszó játékosok még sírni sem tudtak, mert Te már összepakoltad a decked a győzelem után, amikor ő még mindig azt számolgatta, hogy miként fogyott el az élete. Aztán kiadtak egy fehér lapot, hangsúlyoznám, EGY DARABOT. Onnantól a vörös színű deckek mélyrepülésbe kezdtek, minden control dec bevette a fehéret, ha addig még nem volt benne, a vörös meg azon izgult, hogy az ellennek ne jöjjön fel a második fehér manája. Ez volt az a lap.
Jó döntés volt egy ilyen erős counter lap kiadása? A fene tudja, én aki az első deckemet akkor raktam össze (visszatértem ismét a játékhoz, 0-ról indulva), és egy ilyen vörös decket építettem, és csak a földekre akkor kiadtam 20k pénzt a pokolba el tudtam volna kívánni ezt a lapot. Akkor is agyvérzést kaptam, amikor a controlok kerültek túlsúlyba, és minden control ezt a Jace-t játszotta. Minden deck ellen sokkal jobbak voltak, és egy ilyen Jace ára 25k pénz volt (most is 80$), és a control vs control meccseket általában az nyerte, aki a már kitett Jace-t a sajátjával kiütötte (két egyforma síkjáró kiüti egymást), majd hamar letette a sajátját újból, és a másik meg nem tudta az övét kiütni, mert nem húzta fel a deckjéből...
Jó volt ez az időszak? Hát ez sem volt jobb, mint amikor az aggro dominált. Nehéz megtalálni az egyensúlyt és tökéletes állapot sosem lesz. Egy dolgot lehet tenni, nem szabad túl komolyan venni a játékot.
Jó-e ez az állapot, ami most van HS-ben? Sajnos nem. Jelenleg kétségtelen, hogy az aggro bizony erősebb, a Blizz elkezdett apránként ezen változtatni, a lényeg az, hogy apránként, ez valószínű még kevés lesz, és a köv kiadásnál még erre rá kell segíteni, de túlzásba se kell esni, gondolom senki sem vágyik olyan control áradatra, ahol minden játék kb addig tart, míg el nem fogynak a deckek. Én bizakodó vagyok, és remélem idővel kiegyensúlyozottabb lesz a játék.