• karmacoma
    Alapvetően a verseny meta nem befolyásolja a ranked/casual mezőnyt. Mondjuk Firebat sorban húzta a versenyeket aggro lineupokkal. Ha visszagondolok az utóbbi versenyekre a legtöbben Patron warit, Hybrid huntert vagy zoolockot mindenképpen vittek. Talán a mechmage kopott ki, de az se teljesen. Ezért is kérdeztem mit értünk aggro alatt.

A Patron és a zoolock minden rankon népszerű pakli, ahogy a hybrid hunter is. A kő papír ollóban sokkal jobban állnak az aggro paklik mint régebben. Nem arról beszélek hogy op lenne, de nincs is hátrányban. Régen az volt, hogy az aggro visszafogta a greedy control paklikat, a control visszafogta az aggro paklikat. Most a zoolock megeszi a control warit, a face hunter megmegveri a handlockot(bár én 4/3 vagyok ellenük Chow nélkül HL-al. De valszeg csak run). Itt egy tábla a matchupokról. Személyes tapasztalatom főleg Druiddal és Palaval van, előbbit techelve is eléggé elveri a zoo és a hunter, a midrange palának meg egyre több a rossz matchupja, de jó húzással minden verhető, ha alacsonyan curve-ölsz, és lemondasz Boom/Tirionon kívül az összes control matchupot erősítő lapról .