• Pio
    Boccs, hogy visszakanyarodok ehhez, de számomra most is és sokadszor is egy nagyon nagy tanulsága van a Tinman VS world vitáknak és annyira jó látni, hogy a Te szavaidből tudat alatt is, amikor a lentebbi balhéra próbálsz hasonlatot írni nagyon jól átjön, hogy miről szól ez az egész, ez pedig a, hogy Tőled idézzem:
    "nekem...tartani" - ezzel el is mondtad a varázsszavakat.
    Szent meggyőződésem, hogy a legtöbbeknek azért nyílik ki néha itt a bicska a zsebében, mert XY (teljesen mindegy, hogy ki, általános tanulságnak/javaslatnak szánom) egész egyszerűen nem ilyen stílusban kommunikál, egyfajta megalkuvást nem ismerő magabiztossággal objektív tényként közli azt, hogy valaki hülye általában pusztán azért, mert másképp gondolkodik/tesz, mint ő. Egyszerűen ezek nem ilyen fekete és fehér dolgok, meg kell tanulni a "szerintem", "én úgy gondolom, hogy..." jellegű árnyaló szavakat/szóösszetételeket amellett, hogy a negatív jelzőket is lehet jobban árnyalni annál, hogy idióta, retardált, fogyatékos, satöbbi...

Szerintem ha lentebb azt olvassuk, hogy "Szerintem baromi nagy felelőtlenség ilyen sok pénzt elkölteni erre, még ha most meg is teheti, mert egyrészt ki tudja, mit hoz a jövő, másrészt ha már ennyi felesleges pénzem lenne én például hálát adnék érte a Sorsnak és jótékonykodnék belőle" nem pedig azt, amit, akkor egészen biztos, hogy nincs ez a teljesen felesleges vita.

TL;DR - ha egy szubjektív témában a saját véleményünket fejtjük ki, akkor ennek megfelelő szövegkörnyezetben tegyük azt és ne használjunk szélsőséges jelzőket. Ezzel a topikban levő felesleges zaj 99%-át elkerülhetnénk, ami hosszú távon mindenkinek hasznára válna.