• icyshadow
    A mindenki közös érdeke azért, szintén kisebb csúsztatás. Tényleg nem célom Madit védeni, mert alapból nekem is rém unszimpatikus a stílusa, de ahogy ő is mondta, az undertaker valószínűleg önmagában is elég indok volt több embernek, hogy megvegye a Naxxramas kiegészítőt. Az pedig, aki kizárólag aggro pakli építés miatt vette meg, annak hol érdeke, hogy a pakliját lenerfeljék, ha mást nem játszik?

Nekem konkrétan az se tetszik ebben az egészben, hogy véletlenül, vagy nem, éppen a legolcsóbb paklikat nerfelték rövid idő alatt másodszor. (Ha nem a hunter vagy a zoo lenne a legolcsóbb, hanem a control warrior, és azt nerfelnék, az is zavarna.)

Ahogy már egyszer leírtam, a fentiek ellenére persze jogos a nerf, és én is örülök, hogy a Blizzard törődik a játékkal. Viszont úgy gondolom, hogy ez a nerf nem most érett meg, hiszen egyáltalán nem a GvG-től lett erős az undertaker. Szóval egyrészt nem tetszik az időzítés, másrészt ahogy kezelték.

Ezzel az érveléssel, hogy a Naxxramas nem booster pack, hanem a játékélményért fizetek, megint csak nem értek egyet. Kiváncsi vagyok, hogy az eladások hány százalékát sikerült volna produkálniuk egy kártya nyereményt nem, csak "játékélményt" adó kiegészítővel. Lehet ezt csűrni csavarni, de ugyanúgy kártyákat vettél az adventure mode-ért is, ugyanúgy, ahogy a boosterekért. Ha pedig ezek közül az egyik legerősebb kártya elveszti azt a tulajdonságát, amiért sokan megvették, akkor igenis jár a kompenzáció.

Lehetséges, hogy ezzel a véleményemmel kisebbségben vagyok, de továbbra is vállalom. Elbagatellizálni ilyen dolgokat, csak a saját fogyasztói érdekeiteket sérti hosszútávon. Nyilván nem ettől az egyetlen nerftől dől össze a világ, hanem azzal van a baj, hogy ez mit sejtet a jövőre nézve.

Nekem kifejezetten rossz érzés minden nerf. Ha olyan lapról van szó, amit játszom, ha nem. Ugyanis szeretném, ha úgy bővülne a lapkészlet, hogy a régi lapok is használhatóak maradnak, az újak pedig új mechanikákat hoznak, illetve hiányt pótolnak. Ez, hogy behozok egy erős lapot, aztán legyengítem, aztán egy kiegészítővel később ismétlés, nem igazán tetszetős jövőkép számomra.

Nem vagyok képben MOBA játékok terén. World of Tanks eseményeit például viszont úgy ahogy követem már egy ideje. Ahogy Negritis is írta, ott durvább nerf esetén van kompenzáció, viszont leginkább azzal oldják meg a problémákat, hogy ha túl erős az eladott tank, akkor egyszerűen nem lesz többé megvásárolható mások számára. Nyilván több száz jármű után nehéz újat alkotni, de az új (nem prémium, de nyilván fizetéssel gyorsabban elérhető) tankok behozásakor tapasztalható powercreep igencsak szembeötlő, aztán ezek folyamatos nerfelése zajlik, amíg be nem jön egy újabb halom OP jármű. (Kompenzációról nyilván szó sincs ebben az esetben sem.)

HS esetében naponta lehet olvasni hearthpwn-n a különböző, jobbnál jobb kártyaötleteket. Ezért is tartom szomorúnak, hogy létrehoznak egy olyan kártyát, mint a Dr.Boom, amiről a reveal postja óta írja mindenki, hogy nincs éppen arányban a költség érték, és hagyján, hogy kiadják, de mikor egyértelmű, hogy az egyik legjátszottabb új lap, messze túlszárnyalva az undertaker univerzalitását, ülnek a lehetséges nerfen pár hónapot, az eladások miatt. Ahogy az undertaker nerfjén is ültek bizony, nem keveset.