40521
  • karmacoma
    Szerintem Boomon kívül csak Sylvanas amit minden midrange és control pakliba bele lehet rakni. Ragna nincs meg, de szerintem sokat bukott a sok BGH-val, de még mindig jó lego lehet controlba. Ellenfélként nem nagyon zavart mostanában, ha kirakták. A többi univerzális jó legend inkább tech lap ami metatól függően kerül ki-be a deckekbe. Harrisonról nem tudok nyilatkozni mert nincs meg, a Black Knight nekem most került vissza. Volt pár hónap amikor nem használtam, mostanában sok hasznot hoz.
  • Zozo0122 #10225
    Grat! Ez a nap az újjászületésed napja :D Ideje megszabadulni a priesttől és kinézni valami classt ami kevésbé kombófüggő :) Ha tudsz craftolni 2 legendet, akkor végképp királyság van :) Ragna, Sylvanas, Sneed's ezek nagy sztárok mindenhol kb :D Bár Ragna mostanában kicsit eltűnőben van.
  • Shep
    Mondjuk betöröm a levit de mi az az univerzális legend ami mindenbe jó szinte? Boomot leszámítva. Ragna, vagy mi lenne jó. Durván két legendre való dustom van.

Tin. Kösz.
    Utoljára szerkesztette: Shep, 2015.01.31. 21:37:52
  • Tinman #10223
    Wohoooo GRATULA!!!
  • dave9004
    gazrilla talán ctrl hunter előretörésében benne lesz.
    leviatán semmibe se jó kb.
  • Shep
    Na akkor most a köv cél a legend priesttel :DDDDDDDDDDDDD (asszem ehhez kell előbb legalább egy 5 éves terv :))
    Utoljára szerkesztette: Shep, 2015.01.31. 21:24:49
  • Shep
    Köszi.

Na a picsába nem törölhetem a játékot. Classicból nem adott egy normális hiányzó lapot sem, viszont a gvg-ből adott két mágus 5/4-et ami még nem volt meg, na de a lényeg egy Gázrilla meg egy Flémleviatán. Jók ezek amúgy valamire, épül rájuk valami értelmes deck?

Ja a szaros druida mackóból megint kaptam egyet, hihetetlen.
    Utoljára szerkesztette: Shep, 2015.01.31. 21:18:30
  • Devv
    Gratulálok!
  • Shep

Lássuk akkor az ítéletet :)
  • 1Darton1
    Kifejezetten a control paklik ellen találták ki, és valószínűleg ez lesz a jövő, ha tovább gyilkolják az aggro stílust.
    Nekem biztos még jobban el fog menni a kedvem a játéktól, ha újra fél órás lesz szinte minden meccsem.
  • Devv
    "Kolento won"
  • Zozo0122 #10214
    Lesz hát :D A druid kombóját is rengetegen szidják :)
  • Devv
    Mindig lesz mit szidni.
  • imikszde00
    Valaki szokott telefonrol hsezni?
    Ha igen h oldotta meg a patchelest?
    (Nem rootolt a mobilom) :)
  • Devv
    Én tegnap 2 doomsayert is azzal a "swap attack and health" spare parttal nyírtam ki, mondjuk nem ilyen mage-el álltam szemben...
  • imikszde00
    En kiprobaltam. :) de ez a fatigue deck druidba sem rossz :d
    egyszer bele is futottam egybe.
    Mindketten adogattuk a lapokat, de aztan en elobb kifogytam, de sikerult dontetlenre kihozni.
    De a favorit, amit folyamat fejlesztgetek azaz echo + molten kombos mage. Imadom mikor teleteszem az asztalt giantekkel :)
  • karmacoma
    Az tetszik benne, hogy tényleg jól kell játszani ahhoz, hogy hatékony legyen. Volt olyan ellenfelem, aki ezt tolta de valami atom szarul, és esélye se volt, míg értő kezekben nagyon durván elver mindent.
  • Pio
    7 wines kveszt jött, plussz volt 5wines mágus kveszt is, de olyan szinten agyon van most játszva a mechmage, hogy nem volt gusztusom hozzá, gondoltam kipróbálom a Kolento-féle deathlord mage decket. Hát valami zseniális. Zsinórban 7-et nyertem vele. Mechmage, facehunter se bírtak ellene.
    Control pala 30 HP-n, én 7-en, boardján cirka 15 sebzés, spammeli a well playedet. Hát, nagyott nézett a végeredményen az tuti... :)
    Druid elbízta magát, üres boardom volt és ~10 HP-m, ő fullon, kipakolt 7 miniont boardra, jött a fagyi+doomsayer és nem volt helye a KOTG-ra silence-elni a szerencsétlennek... :)
    Warrior felhúzott valami 55 armorra, folyamatosan spammelte már az emote-okat... De végül a fireball+ping+9 fatigue őt is legyőzte... :) Sikerült elérnem, hogy a 2 acolyte-ból 6 lapot húzzon, azzal már el is dőlt a meccs, csak ő még nem tudta...

Nagyon jó pakli, mert egyrészt nincs agyonjátszva, másrészt rettentő sok taktikázást, tervezést igényel minden egyes körben.
    Érezni, hogy az ellen egyszerűen nem tud vele mit kezdeni, nem tudja, mire mit reagáljon.

Ajánlom mindenkinek, aki össze tudja rakni, hogy próbálja ki, nagyon élvezetes, de az biztos, hogy higgadt, türelmes játékstílust és jó tervezőkészséget igényel.
  • Shep
    Én kilencig jutottam, ami priesttel szerintem nem is rossz :)
  • imikszde00
    Holnaptol megtobb. :)
    De ez a mechmage annyira bevalt, hogy iszonyat. De en sosem probaltam. Nekem valahogy nem jon be. Inakbb a zoo :)
  • Zozo0122 #10205
    Jött még 2...de meglett a rank 8 :) Asszem itt megállok, nekem még ez is jónak hangzik
  • Zozo0122 #10204
    Kezd unalmas lenni ez a gennyedék mechmage. Szinte csak az jön és tökéletesen egyeznek. Full netcopy deck. Tömegével. Egyszer azért megszorítanám egy ilyen kezét és gratulálnék neki az egyediségéért :D Nyilván most haldoklik a hunter (tegnap óta egy sem jött), váltsunk mechmagere... Jó, azért van különbség, ennél azért jóval kevesebb rák ömlik kifelé a monitorból...:D
  • Devv
    Isten is úgy akarja, ugyanis nyitottam egy inner fire-t.
  • Devv
    Esküszöm baszd meg, inner fire-es papot fogok csinálni, úgy látszik működik, ha elpicsáznak vele. Legyártom mind a kettőt (vicc, hogy nincs meg az a lap), aztán hajrá!
  • Shep
    Öcsém ,hogy minden shredder a retkes pandát dobja le, hihetetlen, jól el is megy miatta a meccs.
  • Zozo0122 #10200
    Jól played ! :D
  • Shep
    Ej de beszívattam egy szerencsétlen druidot, de hát magának köszönheti. Lent volt 3 lényem ő lenyomta a 3 trentet meg közéjük egy argust és arcra jött ne mondom ennél ott van még egy FoN, sebaj 20 hp-m volt, mondom ha nincs nála a 2 roar akkor jó vagyok, erre nyomja a well playdet, na mondom köszi akkor nem a lényem gyógyítom hanem magam meg még egy hóli novát is elnyomtam ,hogy 24-en legyek ami pont kiesik a trentes kombó halálsugarából. Na ezért nem kell nyomkodni azt a szart. Ja, ezek után amúgy feladta :DDDDD
    Utoljára szerkesztette: Shep, 2015.01.31. 14:02:00
  • Shep
    Azok a számok nem tükrözik a valós esélyeket, csak rányomtak egy értéket :)
  • Zozo0122 #10197
    Ha lent van a boardon Mogor és egy Ogre Brute, akkor az Ogre Brute 75% eséllyel támad rossz célpontot?
  • Negritis
    nekem először ő esett ki a gvg legendek közül, de még nem találtam helyet neki :D
  • qetuol
    höhöhö
  • icyshadow
    A mindenki közös érdeke azért, szintén kisebb csúsztatás. Tényleg nem célom Madit védeni, mert alapból nekem is rém unszimpatikus a stílusa, de ahogy ő is mondta, az undertaker valószínűleg önmagában is elég indok volt több embernek, hogy megvegye a Naxxramas kiegészítőt. Az pedig, aki kizárólag aggro pakli építés miatt vette meg, annak hol érdeke, hogy a pakliját lenerfeljék, ha mást nem játszik?

Nekem konkrétan az se tetszik ebben az egészben, hogy véletlenül, vagy nem, éppen a legolcsóbb paklikat nerfelték rövid idő alatt másodszor. (Ha nem a hunter vagy a zoo lenne a legolcsóbb, hanem a control warrior, és azt nerfelnék, az is zavarna.)

Ahogy már egyszer leírtam, a fentiek ellenére persze jogos a nerf, és én is örülök, hogy a Blizzard törődik a játékkal. Viszont úgy gondolom, hogy ez a nerf nem most érett meg, hiszen egyáltalán nem a GvG-től lett erős az undertaker. Szóval egyrészt nem tetszik az időzítés, másrészt ahogy kezelték.

Ezzel az érveléssel, hogy a Naxxramas nem booster pack, hanem a játékélményért fizetek, megint csak nem értek egyet. Kiváncsi vagyok, hogy az eladások hány százalékát sikerült volna produkálniuk egy kártya nyereményt nem, csak "játékélményt" adó kiegészítővel. Lehet ezt csűrni csavarni, de ugyanúgy kártyákat vettél az adventure mode-ért is, ugyanúgy, ahogy a boosterekért. Ha pedig ezek közül az egyik legerősebb kártya elveszti azt a tulajdonságát, amiért sokan megvették, akkor igenis jár a kompenzáció.

Lehetséges, hogy ezzel a véleményemmel kisebbségben vagyok, de továbbra is vállalom. Elbagatellizálni ilyen dolgokat, csak a saját fogyasztói érdekeiteket sérti hosszútávon. Nyilván nem ettől az egyetlen nerftől dől össze a világ, hanem azzal van a baj, hogy ez mit sejtet a jövőre nézve.

Nekem kifejezetten rossz érzés minden nerf. Ha olyan lapról van szó, amit játszom, ha nem. Ugyanis szeretném, ha úgy bővülne a lapkészlet, hogy a régi lapok is használhatóak maradnak, az újak pedig új mechanikákat hoznak, illetve hiányt pótolnak. Ez, hogy behozok egy erős lapot, aztán legyengítem, aztán egy kiegészítővel később ismétlés, nem igazán tetszetős jövőkép számomra.

Nem vagyok képben MOBA játékok terén. World of Tanks eseményeit például viszont úgy ahogy követem már egy ideje. Ahogy Negritis is írta, ott durvább nerf esetén van kompenzáció, viszont leginkább azzal oldják meg a problémákat, hogy ha túl erős az eladott tank, akkor egyszerűen nem lesz többé megvásárolható mások számára. Nyilván több száz jármű után nehéz újat alkotni, de az új (nem prémium, de nyilván fizetéssel gyorsabban elérhető) tankok behozásakor tapasztalható powercreep igencsak szembeötlő, aztán ezek folyamatos nerfelése zajlik, amíg be nem jön egy újabb halom OP jármű. (Kompenzációról nyilván szó sincs ebben az esetben sem.)

HS esetében naponta lehet olvasni hearthpwn-n a különböző, jobbnál jobb kártyaötleteket. Ezért is tartom szomorúnak, hogy létrehoznak egy olyan kártyát, mint a Dr.Boom, amiről a reveal postja óta írja mindenki, hogy nincs éppen arányban a költség érték, és hagyján, hogy kiadják, de mikor egyértelmű, hogy az egyik legjátszottabb új lap, messze túlszárnyalva az undertaker univerzalitását, ülnek a lehetséges nerfen pár hónapot, az eladások miatt. Ahogy az undertaker nerfjén is ültek bizony, nem keveset.
  • Fletley9
    Amúgy ehhez az egész nerf visszatérítés mizériát talán ezzel lehet legjobban leírni: a blizz nerfelni tud balancolni nem. De ez minden játékukra igaz sajnos.
  • Shep
    Nyilván olyan hülye vagyok ,hogy az idegbajért még fizetek is :)
  • Tinman #10191
    Bocs az offért, de Humble Tier 3-at ugye berántottátok már ti is? Kártyás emberkéknek szerintem kötelező!
    Szerintem 12 dolcsiért nem szabad kihagyni (Scrolls és Magic 2015 miatt főleg nem!): "$206 worth of awesome games"

- Scrolls (Full Version) - Androidon és PC-n is megy!
    - SolForge — Dinosaur Starter
    - Star Realms (Full Version)
    - Talisman: Digital Edition and Talisman: Prologue + Gambler and Martyr Character Packs
    - BloodRealm: Battlegrounds Debut Champion BloodRealm: Battlegrounds Debut Champion "Lora" 3 Elite Packs
    - Magic 2015 - Duels of the Planeswalkers Special Edition (includes Garruk's Revenge Expansion)
    - Dominion Online — Seaside Expansion
    - SolForge — Two Starters + Bonus Gold
    - BloodRealm: Battlegrounds "Gaul" Campaign
    - Scrolls Exclusive Avatar Heads
    - War of Omens — Humble Super Starter
    - Dominion Online — Intrigue + Prosperity Expansions
    - Scrolls Humble Bundle Deluxe Pack
    - Card Hunter — Basic Edition Premium
  • Negritis
    közbe trump összerakott egy aggro-mech warit :D
    elég gányul néz ki, kiváncsi vagyok mi lesz vele :D
  • Negritis
    nah, legalább egyetértünk :D
    tudtommal amúgy elég durva változtatás esetén van csak refund (wot-ba a Superpershing teljes átalakításakor volt az hogy goldért volt eladható)
    dota2ben nem tudsz hőst venni pénzért, csak skint
    viszont LoL-ban amíg én játszottam vele, mikor átalakítottak 1-1 hőst nem tudok refundról (még béta vége felé toltam fél évig)

amúgy a Magic-s hasonlat sem jó, mert ott nem nagyon tudnak lapokat "nerfelni"
    inkább bannolni szokták őket versenyekről (van haver aki komolyan tolja megkérdezhetem majd), mert ott ugye van IRL verzió és tudtommal az online ugyanazokat a lapokat használja
    Utoljára szerkesztette: Negritis, 2015.01.31. 01:22:21
  • Pio
    Engem sajnos tényleg nem tud ez az egész meggyőzni arról, hogy egy balancepatchért, ami mindenki közös érdeke kompenzálni kéne bárkit is.
    Én inkább fordítva érzem ezt: az, hogy egy balance patch után full áron lehet elbontani a lapokat egy jófej gesztus, az pedig, hogy vannak balance patchek közös érdek és nem szorul magyarázatra/kompenzációra.
    Amúgy tényleg kíváncsi lettem, hogy a többi free to play játékban hogyan kezelik ezt? Ha teszem azt a LoL-ban, Dota2-ben van egy balance patch, akkor viszavásárolják azokat a hősöket? Ez tényleg érdekelne, mert ahogy írtam, nekem inkább kedves gesztusnak tűnt az eddigi és normálisnak az Undertaker esete, de lehet, hogy tényleg nem ez a bevett free2play szokás.

A magam részéről örülök, hogy a Blizzard törődik a játékaival és próbál balanszolni - több, kevesebb sikerrel.

Tinman teljesen jól és jogosan mondta amúgy: egy Naxx wing az eleve nem egy booster deck, ott elvileg a játékélményért fizetsz, tehát innentől kezdve már maga az is nehezen értelmezhető számomra, hogy árasítsuk a Naxx wingek lapjait.

Az pedig, hogy "a Blizzard megteheti"... aki nyomonköveti a Blizz ügyes bajos dolgait az tudja jól, hogy rettentő érzékeny és hisztis a Blizzard játékostábora, ha a WoWban a legutolsó kis semmilyen érték 500-ról 501-re módosul is ezen sír az egész internet. Egy átlag játék szerverei szarakodnak 1-2 napig és senkit nem érdekel, a Blizzard egy launcha szarakodik 1-2 napig és mainstream meme lesz belőle, szóval szerintem ez nem így van. Egyszerűen csak arról van szó, hogy egy rettentően elenyésző, csekély kisebbség, jóformán senki nem látja úgy, ahogy a videó készítője. Nagyjából 13 éve játszom szinte kizárólag Blizzard játékokkal, hidd el nekem, ha akárcsak a játékosok 5%-a is így látná, ezzel lenne tele az egész battlenet fórum.

A nerf mértéke pedig szerintem okés. Mondják, hogy miért nem lett 3 HP-s, de az összes neutral 1drop 1-2 HP-s, kivéve a Chow és a Shieldbearer. A value-t pedig a többi 1drophoz érdemes hasonlítani, amik közé tartozik az Angry Chicken, a Young Dragonhawk vagy akár a Goldshire Footman is. Ezzel az Undertaker lett a deathrattle deckek Murloc Tidecaller-e. :)
  • Pio
    Nekem elég sokban eltér a control paladin deckem.
    Amit esetleg megemlítenék belőle: a coghammeren elgondolkodnék, nagyon jó lap szerintem.
    Illetve szerintem laphúzás kéne még bele mindenképp, Azure-t emlegették itt, de szerintem a Pain jobb palánál, mert nagyon jól kombózik Aldor Peacekeeperrel és gyakran tudsz belőle 2 lapot kipréselni vagy 1 removalt is akár. Nameg a lapok nagyja így is drága.
    Illetve ha van pain az növeli a coghammer/aldor value-t is (teszel tauntot mellé és így lesz esélyed 2 húzásra trade-elni).
    A többi különbségbe nem megyek bele, csak ezt a két dolgot gondoltam felvetem.
  • imikszde00
    A francba a patchel. Telefonom nem akarja leszedni, mert mem kompatibilis az eszkoz. Valaki utkozott hasonlo problemaba ? Otletek kikuszobolesre? :)