Meridian#63
"Simán ki lehet találni olyan fizikai modellt, aminél a világegyetem 6000 éves, teremtették és pont olyan képet mutat, mint amilyet a távcsövek is érzékelnek. Ehhez megfelelő matematikát is lehet társítani, amivel előrejelzéseket lehet tenni."
Jah, egyszer vitáztam valami cryingvoice-osokkal, akik a világegyetem 13milliárd vs 6-8ezer éves korára azt a magyarázatot adták, hogy a kezdeti időkben a fény sokkal gyorsabban terjedt, azaz nagyobb távolságot tett meg, és folymatosan lelssult. Így csupán csak 6000ezer éve indult el az a fénysugár, amit mi 13 milliárd évesnek "látunk/mérünk"... végül is logikus is volt meg nem is, mert mi a lófaszért kellett volna gyorsabban terjednie a fénynek korábban?
Vagy a tér (a már benne lévő kész objektumokkal együtt offcourse) sokkal tovább tágult, mondjuk ezer évig, és a benne haladó fény a térrel ezzel a tágulással együtt haladt, így aztán kívülről szemlélve ezt, sokkal nagyobb távot tett meg mint egyébként ma tesz meg emiatt. Emiatt viszont minden messzebbnek látszik, végülis messzebbb is van, csak 6000 ezer évvel ezelőtt kerültek egymástól ennyire messzire, de nem egycsapásra odateleportálva, hanem mint egy lufit felfújva... lehet így is magyarázni az anomáliát.