• torreadorz
    "Úgy nem megy ahogyan te szeretnéd, hogy "nem áll rendelkezésünkre elegendő adat", és nem csinálsz semmi, csak hőbörögsz."

Nem, én úgy szeretném ha ezek a tanulmányok úgy kezdődnének hogy _jelenlegi_ ismereteink és tudásunk alapján a világegyetem kora legalább 13.x milliárd év, de bármennyi lehet mivel nincs elegendő adatunk ennek helyes megállapítására.

Ilyen egyszerü, nem szégyen azt kimondani hogy valamit nem tudunk, sőt szerintem pont ez az egyik sarokpontja annak ami megkülönbözteti a tudományt például a vallástól.
    Sajnálatos módon mostanában rendkivül elharapózott az általam korábban említett tudományos fanatikusság, ami hasonlóan a vallási fanatikussághoz abból áll hogy az aktuális tudományos eredményeket szent és sérthetetlen abszolút igazságoknak tekintjük és mindenki hülye aki mást mond.

Gyanitom hogy ez egyébként egyfajta válasz az egyébként úgyanigy elharapódzó áltudományos maszlagra, csak ez meg a ló túlsó oldala.
    Ha egy kicsit megpróbálod ezt távolabbról szemlélni, akkor talán te magad is észreveheted hogy a világegyetem koráról, méretéről és keletkezéséről egyfajta tudományos abszolútigazságokat kijelenteni a jelen ismerethalmazunk mellet az kb. pont ugyanolyan igazságtartalmú mint kijelenti hogy a Föld körül kering egy láthatatlan rózsaszin viziló.