torreadorz#37
Ki kell ábránditsalak, te ülsz forditva a lovon. Ugyanis a hozzád hasonlók 1955-ben pont ugyanilyen vehemenciával állították hogy a világegyetem 6 milliárd éves, mert az akkori legpontosabb mérések alapján ez a szám jött ki. Aztán volt 20 milliárd év is most meg épp 13.x milliárd év, bár a fenti cikk alapján ez épp most változott meg némileg.
Viszont az ismereteink még mindig döbbenetesen kevesek ezért van az hogy az elmúlt 50 évben a világegyetem feltételezett kora 6 és 25 milliárd év között változott és azok a képletek amiket használnak tele vannak feltételezésekkel.
Szóval egyszerüen csak egy kis józan mérlegelést kérnék, engem megijeszt az az elképesztő arrogiancia amivel mostanában találkozok azok részéről akik az éppen aktuális mai eredményeket tartják szent és sérthetetlennek főleg ha azok olyan elképzelhetetlenül régen és olyan elképzelhetetlen körülményekről szólnak mint a világegyetem keletkezése.
Szóval maradjunk a racionalitásoknál, ha az univerzum korára vonatkozó mostani becslés száz éven keresztül tartja magát (plusz-minusz egy-két százalék) akkor talán kijelenthetjük hogy nagyjából biztosak vagyunk magunkban. De addig ez nem más önhittséggel párosult butaság, kb. olyan szintü mint hogy bő száz évvel ezelőtt még úgy gondolták hogy a Nap 6000 éves mert szénből van. Azóta persze kiderült egys más...