• torreadorz
    "Az Univerzum korának kiszámításához szükséges ismeretek is benne vannak a könyvben..."

Igazán? Akkor már csak arra lennék kiváncsi mi ez a cikk itt ami alá kommentelsz, mert mintha a cikk első sora igy kezdődne:
    "A világegyetem szinte tökéletes, 80 millió évvel idősebb, mint gondoltuk"

Mert akkor vagy a könyved téved vagy a cikk de hogy a világegyetem nem lehet egyszerre x millió éves meg x+80 millió éves is az biztos.

Egyébként ha már ilyen nagy arcod van és szeretsz olvasni akkor tessék itt egy hasznos link a NASA oldaláról hogy mikor mit gondoltak a viláegyetem méretéről:
    http://cosmictimes.gsfc.nasa.gov/teachers/guide/age_size.html

csak néhány apróság róla:
    1955

1965

1993

2006

Tehát az elmúlt 50 évben 6 és 25 milliárd év között változott a világegyetem kora és nem volt különösebben ritka hogy 10 év elteltével már 10 millárd évvel idősebbnek/fiatalabbnak gondoltak a világegyetemet... Azért ez elég nagy szórás nem gondolod? Szóval lehet hogy én nem tudom hány éves a világegyetem, de hogy más sem az ziher. Majd ha 100 éven keresztül ugyanúgy gondoljuk (max pár százalék eltéréssel) akkor lehet hogy már tényleg van elég ismeretünk de amig egy-két évtized alatt duplázódik/feleződik ez a szám addig nagyon nincs.