torreadorz#23
Valójában az univerzum korát nem lehet kiszámolni mert ehhez nem rendelkezünk elegendő ismerettel. Igazából ezzel kéne kezdeni ilyen témájú könyvnek, de senki sem szereti ezt beismerni mert akkor úgy érzi nem tünik hitelesnek pedig pont akkor lenne az.
Erre egyébként jó példa a kozmológiai állandó amiről ugye Einstein előszőr azt gondolta hogy kell, aztán hogy nem kell, most megint kell a valóság meg az hogy fogalmuk sincs mennyi anyag van a világegyetemben mert ugye az eredeti anyagmennyiség becslés alapján a világegyetem nem lehetne gyorsulva táguló, de a mérések alapján az, erre behozták az un. sötét anyagot ami ráadásul több mint a látható anyag de ha holnap az újabb mérések alapján kiderül hogy mégsem annyira tágul a világegyetem akkor csökkentik az anyagmennyiséget és igy tovább.
Valójában olyan kevés ismerettel rendelkezünk hogy ez az egész nem más mint csirkebélből jóslás csak kicsit szofisztikáltabb módszerekkel.
Igy aztán a világegyetem kora is bármennyi lehet, a mai ismeretmennyiség maximum arra elég hogy azt megállapitsuk hogy legalább ennyinek kell lennie de még ez is elég bizonytalan.