• Zero 7th
    #55
    Abban igazad van, hogy valaki egy mérnök diplomával nem lesz csillagász, arról viszont közben megfeledkezel, hogy egy mérnök diploma nem lexikális tudás, hanem alkalmazott. Plusz a mérnöki gondolkodásmód sem elhanyagolható.

    És ezek bizony segítenek a bullshit kiszűrésében. Továbbá kicsit megvezetik a kíváncsiságot is a természettudományos témák iránt. Nem értek veled egyet abban, hogy mindenki szakbarbár és maradjon kussban, ha nem a szakterületéről van szó.
    Pláne, hogy aki szó szerint semmihez nem ért, mert mondjuk nagy pofájú kis középiskolás köcsög, az nem fogja magát tartani a "szabályhoz", hogy ne pofázzon bele abba, amihez nem ért.

    "Ezzel nincs is semmi baj, viszont amikor ez a mérnök a dr. fokozatát felhasználja arra, hogy magát mindentudónak titulálva bepofázzon más munkájába, vagy egyenesen hazudjon"

    Jellemzően nem mérnökök csinálják ezt, hanem orvosok, és kihasználják a doktor címüket arra, hogy mindenféle kamu terápiát, gyógyeszközt vagy gyógyszert adjanak el a "nem értelmeseknek".
    Na, most én mérnök vagyok. Ismerem a tudományos módszert. LÁTOM, hogy az illető kamuzós doktor nem hogy nem alkalmazta, hanem aktívan kerüli. Ha ilyenkor felhívom a figyelmed arra, hogy dr.XY tele van szarral, akkor most belepofáztam más munkájába? Vagy esetleg csak alkalmaztam a laikushoz képest kicsit jobb rálátásom, és csak próbálok neked segíteni, hogy ne basszanak át?

    És mégis, ha végignézed a fórumokat, én vagyok a feketeseggű, mert rámondom a számomra egyértelműen kamu dolgokra, hogy hülyeség.