• Molnibalage
    #33
    Minden mással összevetve még ez a leglightosabb. A vízíerőműnél hatalmas területet árasztasz el. Az ahhoz szükséges anyagokat is bányásszák és használtak fel olyan erőforrásokat. Kicsit talál pontatlanul fogalmaztam, mert az erőművek létesítése mindig okoz kárt, hiszen valahogyan le kell gyártni őket. Ez majdnem egyenszilárd minden erőműnél. A kulccszó a majdnem.

    Szerinted mire egy 20-50 méteres hi-tech komopizt lapátot legyártanak az környezetbarát? Olyan durva hulladkékokat termelsz és használsz fel, hogy ihaj... Ja, és kőolajszármazékok kellenek hozzá.

    Ellenben egy naperőmű, szélerőmű vagy hullámerőmű (ár-apály erőmű) valóban mentes a komoly környezeti mellékhatásoktól és ha ilyen tempóban haladunk, akkor talán el is fogjuk érni, hogy >15%-át adják az elektromos energia előállításnak.

    Szerinted te korlátlanul beleszólhatsz azokba a körfolyamatokba, ami az időjárást alakítja? Ej, ej...

    Ezen felül olyan nevetségesen kevés áramot termelnek, hogy a beruházás költsége miatt egyszerűen drágák, a világ nagy részén soha meg nem térülő lenne piaci alapon. Ezen felül az egész hálózatot miattuk rángatják, amit soha nem tüntetnek fel az árban...