• Shiny Copperpot
    #59
    Az arcoskodás - mint a lenti példa mutatja - nem az én stílusom, hanem a tiéd.
    Utánanéztem, a deutérium-trícium üzemanyag valóban nem aktuális design, hanem a 6LiD és a 7LiD. Azért az égő, hogy felejt az ember pár év alatt... :(
    Azt hozzátenném - a téma szempontjából -, hogy korábban már kiderült, hogy néhány megatonnával már komoly eredményeket kell elérni, ezért az egész üzemanyagkérdés az aktualitását vesztette. De azért alázzál, legyen egy kis sikerélményed az életben... :)
    Egy darabokra tört aszteroida pedig _kevésbé_ veszélyes, valóban. De nem teljesen veszélytelen, hiszen ha csak egy kellően nagy darabja lezuhan, esetleg "sörétet" gyártunk belőle, baszhattuk a tüzijátékot. Minden attól függ, milyen hatása lesz a robbanásnak.
    A kukacos (#46) által említett fórumban van egy video egy szimulációról, aszerint - ha jól értelmeztem - egy 1MT-ás töltet elpárologtat egy 500m hosszúságú krumpli alakú kőrakást. Ez nekem elég frankónak tűnik, ezek szerint egy ilyen méretkategóriájú aszteroida nem fog hasadozni.
    Elégedett vagy?
    Az egész kérdéskör szerintem akkor lesz megnyugtatóan rendezve, ha kinézünk egy jellemző aszteroidát célpontnak, majd odaküldjük a motyót, elsütjük, és megnézzük, hogy mi lesz. (gyakorlati teszt)