• kvp
    #42
    Atombombaval a fedelzeten mar robbant fel amerikai bombazo es nem robbant fel a bomba, sot meg csak szet sem porladt, csak a detonacios toltet sult el, de nem volt beelesitve ezert nuklearis reakcio nem tortent.

    Egyebkent meg a logikus tenyleg az, hogy ha gond van, akkor mindent hozzavagunk a meteorhoz, lezert, tolo hajtomuves muholdat, atomot, stb. Nincs ertelme azon filozofalni, hogy mi van ha visszaesik, mert akkor ugy is mindenki ottmarad, tehat nem szamit a sugarveszely.

    Idealis esetben meg vagy eltolja a robbanas az egeszet, vagy szetszedi apro darabokra, amik a szorodas miatt vagy elkerulik a foldet vagy a megnovelt felulet miatt konnyebben egnek el a legkorben. Egyebkent egy nagyobb toltet egy kisebb meteort tenyleg teljesen elparologatna. A ko-jeg alapuak meg jobbak, mert ott mar a hosugarzas is eleg a jeg elolvasztasara, az elparolgo jeg (=goz) meg szetveti az egeszet minden letezo iranyba. A legnehezebb problemak a nagy, tomor, fem meteorok, de ebbol eleg keves van es ha eleg nagy vagy eleg sok toltetet vagnak hozzajuk, akkor azokat is el lehet teriteni.