• Zero 7th
    #318
    Na figyelj, akkor leírom hülyegyerekbe, mert látom, borzalom lassú a felfogásod, még a hülyék közt is kiemelkedően.

    "Egy az, hogy egy kifejlett keresztespók inkább az egy grammot közelíti, mintsem a mikrogrammokat."

    Észrevetted, de ügyes vagy! Karika kitart, cica ugrik. Simi-simi.

    "Na de azt már végképp nevetségesnek tartom , hogy valaki aki szerint, ha valami nagyon könnyű, akkor az már majdnem egyenlő a súlytalansággal"

    A pók egyik legjellemzőbb tulajdonsága(mit tud a Pókember elsősorban?), hogy nyugodtan elmászkál a plafonon, amit mondjuk egy ló már nehezebben tesz meg, pont azért, mert a póknak elhanyagolható a súlya. TÉNYLEGESEN elhanyagolható, mert nem sokat számít a pók mozgásában a kijelölt lefelé irány, sőt, képzeld, még hálót is tud szőni súlytalanságban! (Jé, nézd, a tényünk teljesen alátámasztja az egész gondolatmenet! Naháát!)
    Amikor meg fúj a szél, akkor a pókra ható legkisebb erőhatás a gravitációs erő. Valószínű jobban zavarja, mint a súlytalanság, szélviharban a pókok nemigen állnak neki hálót szőni. Meg tudod mire jó még a szél? Utaznak. Tudnak, mert a kis súlynál már számít a levegő felhajtóereje is, meg eresztenek egy fonalat, amibe belekap a szél, és máris le van küzdve a gravitációs súlyerő.

    "Hogy próbáljam úgy elmagyarázni, hogy te is megértsd mekkora ostobaságról tettél itt tanúbizonyságot?"

    Kérlek, mutasd, hol nem mondtam igazat, vagy hol van logikai hiba!

    "Tehát, a súlytalanság, az nem úgy következik be, hogy egy testet elkezdesz egyre kisebb és kisebb darabokra vágni, majd a végén az összes darabkája a súlytalanság állapotába kerül."

    Ilyeneket honnan a tökömből találsz ki? Mert én ilyet még megközelítőleg sem írtam. Ha leírsz egy ilyet, amit te találtál ki, és leostobázol miatta, akkor egyébként magadat ostobázod le, az megvan?

    "Emiatt tök mindegy mekkora a pók súlya, mert a súlyától függetlenül rettenetesen nagy különbség az, hogy súlytalanságban, vagy földi gravitációban kell e elkészítenie a hálóját."

    Nem igaz, lásd tények. Néhány próbálkozás alatt kész lett a háló. Földi körülmények közt sem mindig sikerül elsőre.
    Továbbá megint valahogy elfelejted, hogy a póknak tényleg tökmindegy, merre van a lefele.

    "Ugyanis súlytalanságban nem tudja felhasználni a súlyát (legyen az bármennyire kicsi is) arra, hogy szálat húzzon ereszkedés közben, hiszen nem tud ereszkedni."

    Igen, ez az egyetlen dolog, amit nem tud, de ez úgy tűnik, hogy nem feltétlenül szükséges művelet egy háló elkészítésénél. Ugyanis enélkül is tudnak hálót szőni súlytalanságban. Egyébként ugrani ettől még tudnak. Azt nem tudom, hogy a keresztes tud-e, de gondolom tud. Van lába...

    " Az ilyen lépések pedig nagyon fontosak a hálókészítésnél."

    A jelek szerint nem annyira.
    ...
    De most tényleg, megpróbálod megmagyarázni, hogy a pók súlytalanságban igazából nem is tud hálót szőni, hiába van itt ennek a ténye az orrunk előtt. Ez nálad megszokott, normális dolog? Mármint az, hogy mondjuk látsz az utcán valamit, és elkezded magadnak megmagyarázni, hogy az miért nem lehet ott, miért nem lehet igaz?
    Csak mert ha így van, akkor ez skizofréniagyanús, szakember segítsége javasolt... Hangokat szoktál hallani csak úgy a semmiből?

    "(De gondolom még te sem néztél végig soha egy hálókészítést sem.)"

    Gondolom súlytalanságban te sem néztél végig soha egy hálókészítést sem. Csak annyit sikerült bemutatnod, hogy te, ha pók lennél, hülye lennél súlytalanságban hálót szőni, mert ereszkedni akarnál, azt meg pont nem lehet.
    De egyébként te sem nézhettél végig túl sok hálószövést, ha az ereszkedés az egyetlen módszer, amit ismersz... Szerencsére a pókok, amiket vittek, nem voltak ilyen hendikeppesek.

    "Így igen nagy szenzációnak tartom, hogy a pókok mégis megtudták szőni a hálójukat az űrállomáson. "

    Ez csak azért van, mert egy idióta vagy, akit könnyű szórakoztatni, meg mert szar lennél póknak.